Paine neagra cu germeni de grau

Postat de Valclaudia in Piine
5 Mai 2014 | 5868 vizualizari
Paine neagra cu germeni de grau

Ingrediente

  • 1 kg faina neagra
  • 500 ml apa calduta
  • 150 gr. iaurt
  • 30 gr. drojdie
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1 lingurita (cu varf) de sare
  • cca 30 ml ulei
  • seminte de in (30 gr.)
  • germeni de grau (de-o zi, cca. 1 mana)
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Pornim cuptorul si-l setam la 50 grade in vederea preincalzirii din timp.

Punem intr-un castron drojdia, sarea, zaharul, semintele de in si iaurtul (la temperatura camerei).

Le amestecam, adaugam faina si apa calduta pana incorporam toate cantitatile trecute la ingrediente.

Din cand in cand mai turnam putin ulei si framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini, la final incorporam si germenii de grau in aluat.

Lasam aluatul cca 20 minute la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie.

Ungem o forma termorezistenta cu ulei, asezam aluatul in forma, daca dorim pastram o mica parte de aluat sa decoram painica dupa bunul plac, apoi presaram seminte de in si sare grunjoasa.

Lasam la dospit inca 20 minute,apoi dam forma in cuptorul preincalzit si lasam painea la copt timp de 40 min. la temperatura de 180-200 grade.

Dupa ce s-a copt, scoatem painea asa fierbinte din forma, o acoperim cu un prosop curat de bucatarie si o lasam sa se raceasca inainte de feliere.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra cu germeni de grau" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine de casa

Postat de reisnaor_2006

Paine de casa

      Cernem bine faina si o punem intr-un castron mai mare. Pregatim maiaua (drojdia se amesteca cu zahar, 1 lingura de faina si putin lapte).       Cand maiaua...

Citeste continuarea

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

Postat de merisor67

Paine cu mozzarella, rosii deshidratate si susan

Mai intai pregatim maiaua. Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul. Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2014, 20:54
la 05.05.2014, 20:54
Bună pâine, Claudia, bravo! Sincer, aş mânca câteva felii la ora asta, cu o ciorbiţă de fasole.
la 05.05.2014, 21:00
Tare buna cred ca este!
Si ce bine arata!
la 05.05.2014, 21:05
la 05.05.2014, 21:06
Ce buna e

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking