Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui

Postat de Sylvia in Piine
27 Apr 2010 | 4704 vizualizari
Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui

Am facut de o multime de ori reteta asta, este una din preferatele mele. Am gasit-o din blogul Mihaelei, “Bunatati din bucataria mea” si am tot repetata si adaptata la reteta de baza.

Ingrediente

  • 550 grame faina alba tip 55,
  • 60 grame unt, sare,
  • 3 linguri seminte floarea soarelui ( Bio iau eu mai nou°,
  • un cub drojdie prospata de 25 grame,
  •  350 ml lapte,
  • o ligurita zahar brun.

Mod de preparare

Am pregatit aluatul cu masina de facut paine, trebuie sa avem un aluat ferm pe care il lasam la dospit 30 de minute. Dupa aceea modelam o paine rotunda mai mare sau 2 painici mai mici, eu am optat pentru cea de-a doua varianta.

 Am crestat in patrat painicile, le-am facut pe una cu faina si pe cealalta cu seminte de floarea soarelui si le-am mai lasat la dospit 20 de minute. Se coc la 210 grade pentru 30-35 minute, la sfarsit am mai lasat 3 minute la temperatura maxima sa iasa rumenite.

 A iesit super pufoasa si si cu o aroma deosebite de la seminte, va recomand cu caldura aceasta reteta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rotunda cu unt si seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine bruna cu hrisca

Postat de mihaelar63

Paine bruna cu hrisca

Drojdia se farmiteaza si se amesteca in apa calduta,  4 linguri din uleiul de rapita impreuna cu 100 gr faina semi-alba si lingurita cu zahar. Eu tot acum pun si maiua de la...

Citeste continuarea

Covrigi de casa

Postat de momo121

Covrigi de casa

 Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2010, 11:35
mmmmm
la 27.04.2010, 12:02
ce bien arata! eu nu prea mananc paine dar cand vada ceva deosebit intotdeauna gust! din asta as gusta cu siguranta!
la 27.04.2010, 12:05
Ma bucur ca va place si eu nu am prea mancat de asta nici nu am facut in ultima vreme. Epurasha multumesc
la 27.04.2010, 12:35
la 28.04.2010, 10:14
Ce bine arata....nici eu nu prea mananc paine dar asta imi face cu ochiul si parca ,parca asi rupe un colt............
5 furcu si salvat................

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking