Paine cu seminte de floarea soarelui

Postat de RuxyRux in Piine
1 Feb 2012 | 4001 vizualizari
Paine cu seminte de floarea soarelui

Paine iar paine...de casa, evident...

Ingrediente

  • 800 gr faina
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 70 gr unt
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri pline de iaurt
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 linguri pline de seminte de floarea soarelui
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Se incalzeste laptele si in el se topeste untul.

Se cerne faina in vasul de framantat si  in mijloc se pune drodia zaharul, sarea pe margine. Se adauga laptele cu untul topit, iaurtul si se framanta pana nu se mai lipeste de maini.

Se face o bila de aluat  pe care o vom cresta cu un cutit in semn de cruce si se va lasa la crescut o ora si jumatate ... la loc cald.

Se  imparte in cinci bucati aluatul. Se face din fiecare bucata un  sul apoi se aplatizeaza cu mana si se ruleaza. Se aseaza fiecare bucata in forma de paine tapetata cu pergament si se mai lasa la crescut 30 de minute. Se unge cu galbenus se pun semintele( dupa inspiratie, se coace pentru 30- 35 de minute la 180 grade...sau pana este rumena si frumoasa.

Se taie numai cand se raceste complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Challah, paine evreiasca

Postat de RODIMUR

Challah, paine evreiasca

Se frământă un aluat din: făină, apă rece, oul întreg, gălbenușurile, mierea, drojdia mărunțită, zahărul tos și sarea. Când aluatul este ferm, se încorporează...

Citeste continuarea

Paine cu seminte si mac

Postat de mihaelar63

Paine cu seminte si mac

 Se pregatesc si se cantaresc cantitatile de faina. Se masoara apa. Apa trebuie sa fie usor calduta [nu fierbinte ]. Faina atrebuie sa fie la temperatura camerei....

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2012, 20:45
toate iti ies de minune...bravo...
la 01.02.2012, 20:45
Multumesc Rocsicuta puuup esti o draguta
la 01.02.2012, 20:47
mai ai de postat?si nu am gresit sa stii cand te-am urcat pe podium......esti minunata si imi place teribil de mult tot ceea ce faci tu.
la 01.02.2012, 20:48
ai un cuptor care rumeneste foarte frumos,asa cum si mie imi place.
la 01.02.2012, 20:48
perfecta

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking