Ingrediente
- 250 g faina pentru paine taraneasca (Schar)
- 350 ml apa calduta
- 5 g drojdie fara gluten (Dr Schar)
- 100 g meiz de nuca
- 1/4 lgt seminte chimen
- 1/4 lgt zahar
- 1/2 lgt sare grunjoasa
- In plus
- 1 lg faina pentru paine taraneasca extra pentru modelat
- 1 lg ulei de masline pentru uns
Mod de preparare
1.Pune miezul de nuca intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 5-6 minute, sau il poti coace intr-o tigaie neaderenta pe aragaz.
2. Intr-un vas pune drojdia impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calda.
3. In alt vas pui faina, si faci o adancitura in mijlocul acesteia, unde vei turna drojdia dizolvata. Amesteca cu o lingura pana cand obtii un aluat omogen. Adaugi semintele de chimen, sarea si miezul de nuci copt, si amesteci pana la inglobarea lor.
4. Acoperi aluatul cu o lingura de faina, framanti usor si il muti intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Il crestezi si il acoperi cu un vas, iar vasul cu un prosop si il lasi sa dospeasca 30 de minute.
5. Dai vasul si prosopul deoparte si introduci tava in cuptor 40 de minute la 200 grade Celsius, in ultimele 5 minute vei scoate painea, o vei unge cu ulei si vei introduce inapoi in cuptor crescand temperatura la 250 grade Cesius. Recomand ca atunci cand introduci tava cu paine in cuptor, totodata sa pui (in partea inferioara a cuptorului) un vas cu apa rece ca painea sa-si pastreze hidratarea, in ultimele 15 minute scoti vasul cu apa din cuptor. Dupa ce scoti painea din cuptor o acoperi cu un vas si o lasi sa se raceasca.
S-aveti pofta!
Recomad sa o alaturati unei felii zdravene de branza, sau chiar unei lingurite de dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica cu nuci si chimen (fara gluten)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|