Paine sarbeasca

Postat de nadina73 in Piine
3 Noi 2010 | 13353 vizualizari
Paine sarbeasca

O paine grozav de buna sursa de aicihttp://alfinuta.blogspot.com/2010/10/pogace-piine-sirbeasca_13.html merita sa o incercati e grozava

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 1 galbenus de ou
  • susan 2 lingurite
  • 100 g unt topit
  • 450 faina alba
  • 2 linguri de tarate

Mod de preparare

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia ,se lasa putin si se pune si 1 lingura de zahar.

Se pun faina, taratele, laptele cu drojdia si sarea in masina de paine se lasa la programul de framantat +dospit.

Dupa ce a dospit se scoate din masina de paine si se imparte in 12 bucatie egale,fiecare bucata se intinde cu sucitorul (se face ca o lipie, placinta mai mica) cu diametru de 12-15 cm si aproximativ 0,5 cm grosime.

Untul se topeste ,iar fiecare lipie intinsa se trece prin untul topit si se aseaza in forma circulara intr-o tava rotunda unsa putin cu unt sau ulei,fiecare lipie sa fie suprapusa bine peste cealalta bucata(vezi foto) Tava mea are 26 cm,asta sa nu fie problema cu masurile..........glumesc.

La final va arata ca si o floare cu petale ,se lasa la crescut aproximativ 15-20 minute dupa care se unge cu galbenusul de ou si se presara susan.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 35 minute.

Nu necesita taiere se rupe dupa forma lipiilor.................super buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine sarbeasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine sarbeasca

Postat de farfuriavesela

Paine sarbeasca

Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar pana devine lichida In laptele caldut adaugam drojdia lichida si lasam 10 minute, sa se desfaca bine drojdia Adaugam faina si sarea Obtinem un aluat...

Citeste continuarea

Pogace-paine sarbeasca

Postat de miha

Pogace-paine sarbeasca

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in lapte. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2010, 01:47
vaiiiiiiiiiiiiii pana reusesc sa postez o retetamai bine cocoresc doua prajituridezastru ce incet mege netu
la 03.11.2010, 01:47
la masa ,langa ceapa umpluta trebuie si painica ,calda buna si gustoasa
la 03.11.2010, 09:42
ce paine frumoasa aici e numai buna si la micul dejun
la 03.11.2010, 09:54
acum chiar m-ai convinstrebue sa fac si euarata grozav
la 03.11.2010, 10:29
vai de mine ce paine ca imi vine sa mananc in continuu bravo nadina 5 fur

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking