Paine umpluta

Postat de aziz in Aperitive / Garnituri
17 Aug 2011 | 10262 vizualizari
Paine umpluta

Paine umpluta, un aperitiv delicios

Ingrediente

  • Ingrediente  aluat :
  • 300 gr faina alba
  • un pahar de lapte
  • o lingurita drojdie uscata
  • o lingurita zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • un vf de lingurita sare
  • mac+un ou+o lingura lapte pentru uns 
  •  Pentru umplut:
  • un piept de pui potrivit
  • o cutie de ciuperci
  • o ceapa medie
  • usturoi dupa gust
  • sare si piper
  • o rosie
  • o lingura pasta de tomate
  • un praf de ghimbir
  • menta
  • patrunjel

Mod de preparare

Preparare paine umpluta:

Pregatim sosul calind ceapa taiata pestisori cu rosia cubulete si ciupercile scurse ;adaugam usturoiul si carnita cubulete si ea; cand sant rumenele adaugam pasta de tomate desfacuta in jumatate pahar de apa calda si condimentele.La sfarsit adica atunci cand este aproape scazuta adaugam menta si patrunjelul tocat .Menta poate fi scoasa dupa 5-10 minute .Se lasa la racit timp in care ne ocupam de aluat.

Se pune faina intr-un castron se face putin loc in mijloc si se da deoparte.Intr-un castronel se pune drojdia, zaharul , putin lapte si 2-3 linguri de faina se amesteca si se lasa sa creasca ,aceasta plamada se va amesteca cu restul de faina din castron si restul de lapte caldut.Daca este inca lipicios aluatul adaugam ulei de masline asa cat intra in palma si terminam de framantat .Punem folie deasupra castronului si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Cand aluatul este gata se intinde pe masa infainata si se intinde in forma ovala punem compozitia de carne cu sos pe mijloc inchidem aluatul si intoarcem painea cu marginile dedesupt.Cu un cutit foarte bine ascutit (nu ca al meu:)))) se fac taieturi deasupra si se lasa la crescut in tava cam 20 minute.Amestecam oul cu putin lapte cam 2 linguri si ungem painea pe deasupra apoi presaram mac si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade cam 20 minute sau pana se rumeneste frumos.

Painea umpluta este excelenta calda dar si rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Retete similare

Paine cu crenvursti si mozzarella

Postat de madi_marin

Paine cu crenvursti si mozzarella

Punem în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, zahărul şi sarea. Montăm cârligul de frământare şi amestecăm un pic ingredientele uscate. Apa caldă se...

Citeste continuarea

Paine cu mozzarella si cartofi

Postat de rocsi_1612

Paine cu mozzarella si cartofi

Curatati cartofii si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce au fiert, ii scurgeti bine de apa, ii pasati ca pentru piure, ii acoperiti si ii lasati sa se raceasca....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2011, 20:38
2 in 1 si are si piept
la 17.08.2011, 20:40
ai mei s-au uitat lung si:,,mancam numai paine?,, ,, unde e pizza,,ca zic ei asa miroase a pizza
la 17.08.2011, 20:42
chiar asa
la 17.08.2011, 21:52
vaiiiii imi si imaginez cat e de grozava la gust
la 17.08.2011, 21:58
Ce bunatate,si ce bine cred ca miroase

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking