Painea fermierului - cu nuca

Postat de mihaelar63 in Piine
29 Mar 2021 | 2205 vizualizari
Painea fermierului - cu nuca

 M-am inspirat pentru aceasta reteta din retetele aferente manualului masinii de paine. Daca doriti si aveti va puteti prepara varianta cu alune. Eu de data aceasta nu am avut !!! Sunt multumita si urmatoarea paine a fermierului va fi cu alune, bineinteles !!!

Ingrediente

  • 840 gr faina tip 650
  • 200 gr faina integrala
  • 200 gr nuci
  • 610 ml apa calduta
  • 1.5 lingurite zahar
  • 3 lingurite rase sare
  • 3 lingurite rase de drojdie granulata

Mod de preparare

  1. Apa calduta se amesteca cu zahar, drojdie si 100 gr faina.
  2. Lasati 15 minute lasati sa lucreze pana  maiaua creste ca o spuma.
  3.  Intre timp nucile se hidrateaza cu apa calda.
  4. Se poate schimba apa de cateva ori .
  5.  Eu am folosit masina de paine pentru framantat si dospit .
  6. Se adauga in cuva maiaua crescuta impreuna cu fainurile  si sare .
  7. Dupa 25 minute de framntat la semnalul sonor se adauga majoritatea nucilor .
  8.  Lasati cateva nuci pentru decorare .
  9. Dupa aproximativ o ora aluatul a crescut frumos .
  10. Se imparte aluatul in trei  parti .
  11. Se ia o cate o bucata si se intinde sub forma dreptunghiulara . Rulati bucata si o puneti in forma dreptunghiulara   unsa cu ulei .
  12. In fiecare paine am infipt bucatele de nuca pentru decor . Problema era ca pe cat crestea paine impingea nuca  afara !!!
  13. Se lasa sa dospeasca 30 minute pana cand se dubleaza volumul .
  14.  Se preincalzeste cuptorul la 220 grade si se pun painile la copt .
  15. Coceti inca 40 minute la 180 grade !!!
  16. Dupa cocere daca va pare coja prea tare acoperiti painile cu un servet de panza  curat [ care spalat si limpezit bine , fara miros ].
  17.  Dupa inca 10 minute se scoate painea sa se racoreasca pe un gratar de inox .
  18. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painea fermierului - cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle negre cu seminte si pasta de masline

Postat de Valclaudia

Chifle negre cu seminte si pasta de masline

Punem drojdia impreuna cu sarea si zaharul intr-un vas incapator. Adaugam semintele de susan, in, floarea soarelui. Turnam apa calduta peste seminte si drojdie. Adaugam pasta de masline,...

Citeste continuarea

Paine cu masline si cascaval

Postat de rocsi_1612

Paine cu masline si cascaval

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. La final incorporam uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2021, 20:44
Pfff, brânză cu nuci consumăm frecvent! De pâine încă n-am auzit, dar e de probat!
la 29.03.2021, 21:12
Chiar m-ar tenta o paine din asta de-a fermierului, chiar daca stau la bloc!
la 29.03.2021, 21:13
Katty asa am patit si eu . Tot la bloc si tot a fermierului
la 29.03.2021, 21:14
la 29.03.2021, 21:34
Ne faci curioși, Miha. Da~ne sa gustam

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking