Painica Iepuras

Postat de Lily_Musat in Piine
14 Ian 2011 | 6001 vizualizari
Painica Iepuras

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 700 de grame de faina,
  • 2 lingurite de sare,
  • 1 lingura rasa de zahar,
  • 420 ml lapte,
  • 7 grame de drojdie deshidratata,
  • 50 ml ulei de masline.
  • Pentru uns painica pe deasupra:
  • 50 ml ulei de masline,
  • 2 galbenusuri de ou.

Mod de preparare

Coca am facut-o la masina de paine, care a fost framantata si dospita de masina de paine timp de 1:30 h.

Am facut 2 iepurasi.

Am impartit aluatul in 2 jumatati ca sa fac 2 iepurasi mai mici.

Se unge cu ulei blatul pe care framantam coca. Se imparte coca in 3, pentru nasuc o bila mica, celelalte doua parti inegale, una putin mai mare ca cealalta. Am luat pe rand cate 1 coca pe care am impartit-o in 5 bucati egale. Patru bucati le-am intins cu sucitorul sa fie o forma rotunda si le-am suprapus ungand cu ulei fiecare parte, iar ultima (a 4-a coca) am uns-o cu ou batut.

A 5-a coca am intins-o tot la fel si am decupat cu un pahar cu gura mai mica 2 rotunduri pentru ochi, pentru obrajii la iepuras.

Am suprapus cu grija si a 5-a bucata, am pus nasul si obrajii.

Am trecut la urechi sa le modelez.

Coca mijlocie am impartir-o in 5. Am intins 4 dintr-e bucati in forma de triunghi, le-am uns cu ulei si le-am suprapus, iar a 4-a bucata am uns-o cu ou batut.

A 5-a bucata am intins-o tot in forma de triunghi si am decupat cu cutitul forme de urechi, apoi am suprapus peste celelalte bucati. Am despartit urechile taind cu cutitul si le-am asezat cat mai frumos sa semene cu urechile unui iepuras.Le-am facut si o crestatura.

Am uns cu ou suprafata si am presarat mac pentru ochi, pe obraji si urechi susan. Am incins cuptorul la 190 grade si am bagat iepurasii la cuptor 35 minute.

La fel am procedat si cu al 2-lea iepuras care recunosc ca l-am facut mai repede. Experienta era deja capatata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica Iepuras" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Focaccia cu masline si busuioc

Postat de simona72

Focaccia cu masline si busuioc

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca 20 minute.  Intre timp, cat aluatul...

Citeste continuarea

Pâine fără frământare

Postat de diaconta

Pâine fără frământare

Faina am cernut-o si am amestecat-o cu sarea Drojdia  am lichefiat-o cu zaharul,am pus cam 100 ml de apa calduţă,am lasat 10 minute si am pus si uleiul. In mijlocul fainii am facut o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2011, 12:27
tare frumoase
la 14.01.2011, 12:34
Nemaipomeniti, ii mananc si eu o ureche
la 14.01.2011, 12:38
la 14.01.2011, 13:02
cat de frumoasa este.............
la 14.01.2011, 13:49
Ce dragalase sunt

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking