Painica Iepurasi Dragalasi

Postat de Lily_Musat in Piine
25 Iun 2009 | 6554 vizualizari
Painica Iepurasi Dragalasi

Am facut 2 iepurasi. Am impartit aluatul in 2 jumatati ca sa fac 2 iepurasi mai mici.

Ingrediente

  • 700 de grame de faina
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingura rasa de zahar
  • 420 ml lapte
  • 7 grame de drojdie deshidratata
  • 50 ml ulei de masline
  • Pentru uns painica pe deasupra: 50 ml ulei de masline, 2 galbenusuri de ou  

Mod de preparare

Se unge cu ulei blatul pe care framantam coca.

Se imparte coca in 3, pentru nasuc o bila mica, celelalte doua parti inegale, una putin mai mare ca cealalta.

Am pregatit tava tapetata cu hartie de copt si am pus direct in tava bucatile de coca preparate ca sa nu fie nevoie sa le mut de pe masa in tava pentru ca este practic imposibil.

Am luat pe rand cate 1 coca pe care am impartit-o in 5 bucati egale.

Patru bucati le-am intins cu sucitorul sa fie o forma rotunda si le-am suprapus ungand cu ulei fiecare parte, iar ultima (a 4-a coca) am unso cu ou batut.

A 5-a coca am intinso tot la fel si am decupat cu un pahar cu gura mai mica 2 rotunduri pentru ochi, iar rotundurile le-am oprit pentru obrajii la iepuras. Am suprapus cu grija si a 5-a bucata, am pus nasul, si obrajii.

Am trecut la urechi sa le modelez.

Coca mijlocie am impartir-o in 5. Am intins 4 dintr-e bucati in forma de triunghi, le-am uns cu ulei si le-am suprapus, iar a 4-a bucata am unso cu ou batut. A 5-a bucata am intinso tot in forma de triunghi si am decupar cu cutitul forme de urechi, apoi am suprapus peste celelalte bucati. Am despartit urechile taind cu cutitul si le-am asezat cat mai frumos sa semene cu urechile unui iepuras.Le-am facut si o crestatura.

La fel am procedat si cu al 2-lea iepuras care recunosc ca l-am facut mai repede. Experienta era deja capatata.

Am uns cu ou suprafata si am presarat mac pentru ochi, pe obraji si urechi susan.

Am incins cuptorul la 190 grade si am bagat iepurasii la cuptor 35 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica Iepurasi Dragalasi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei

Postat de simona72

Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit 15 minute.  Am intins aluatul cu...

Citeste continuarea

Paine cu masline

Postat de mirela0911

Paine cu masline

Intr-un vas, se cerne faina si se amesteca cu drojdia uscata si sarea. Se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca bine, apoi se framanta aluatul. Va rezulta un aluat usor moale care se va lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2010, 15:30
foarte draguti iepurasii de paine, am facut si eu de ziua fetitei mai ales ca pe noi ne cheama Epure au avut mare succes! mai ales urechiusele!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking