Painici cu iaurt si susan

Postat de nadea68 in Piine
8 Dec 2013 | 3531 vizualizari
Painici cu iaurt si susan

Imi place foarte mult painea facuta in casa si incerc toate variantele....azi am facut-o cu iaurt..

Ingrediente

  • - 200 ml apa
  • - 300 g iaurt
  • - 1/2 lingurita sare
  • - drojdie de bere proaspata cat o nuca
  • - faina cat cuprinde
  • - susan
  • - ulei
  • - 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Pregatim maiaua:Intr-o cana punem un pic de apa calda, un pic de faina si drojdia. O lasam sa creasca cateva minute la cald. Intr-un castron punem restul de apa si iaurtul. Adaugam sare si maiaua. Amestecam si adaugam faina. Continuam sa amestecam cu mana si cand vadem ca e destul de consistent incepem sa framantam. Eu am framantat cam 10 minute dupa care am pus la cald 30 minute sa creasca .

Dupa 30 minute am facut chifle si le-am pus intr-o tava unsa cu ulei. Am mai lasat la crescut cam 20-30 minute. Dupa care am uns chiflele cu un galbenus de ou si am pus deasupra susan. Incalzim cuptorul la 180° si bagam tava la cuptor pentru 30-40 minute. Depinde de cum coace cuptorul fiecaruia.

Cred ca painea facuta in casa e cea mai gustoasa paine :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu iaurt si susan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine- Felii cu branza si usturoi

Postat de simona72

Paine- Felii cu branza si usturoi

Pentru aluat: a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul la dospit 20 minute la loc caldut. Pentru umplutura:...

Citeste continuarea

Chifle pufoase

Postat de Oana

Chifle pufoase

Puneti in vasul robotului faina, sarea, untul topit, apa calduta si drojdia frecata cu zaharul si mixati cu ajutorul paletei pentru aluat pana obtineti un aluat omogen, ferm si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2013, 18:20
Tare bune!
la 08.12.2013, 18:22
Ooooooooo ce frumoase
la 08.12.2013, 18:25
la 08.12.2013, 18:27
ce frumos arata
la 08.12.2013, 18:29
multumesc

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking