Ingrediente
- faina alba de grau 600 g,
- apa calduta 400 ml.,
- sare iodata 1 lingurita,
- zahar tos 3 lingurite,
- ulei de masline 3 linguri,
- telemea de oi 250 g.,
- ou 1 bucata,
- cascaval ras Delaco 50 g.,
- seminte de in 2 linguri.
Mod de preparare
In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute.
Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, sa taie in patratele.
Se pune pe fiecare patratea cate o bucata de telemea. Se inchid patratelele si se ruleaza in maini, formandu-se bilute mici. Se pun intr-o tava rotunda, tapeta cu foaie de pergament, se ung cu ou batut, apoi se presara cascaval ras si seminte de in. Tava se introdice in cuptorul preincalzit, cca. 35 de minute la foc mediu. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu telemea de oi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|