Painici cu telemea, sunca si seminte

Postat de panacris in Piine
9 Noi 2012 | 3068 vizualizari
Painici cu telemea, sunca si seminte

Aperitiv sau cina;)

Ingrediente

  • faina alba de grau 800 g,
  • apa calduta 400 ml.,
  • sare iodata 1 lingurita,
  • zahar tos 3 lingurite,
  • ulei de palmier 3 linguri,
  • telemea de oi 250 g.,
  • sunca taraneasca 100 g,
  • ardei kapia 1 bucata,
  • seminte de in 2 linguri,
  • seminte de floarea soarelui 2 linguri

Mod de preparare

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute.

Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, sa taie in patratele.

Se pune pe fiecare bucatica cate o bucata de telemea, bucatatele de sunca si ardei .  Se inchid patratelele si se ruleaza in maini, formandu-se bilute mici. Se pun intr-o tava rotunda, tapeta cu foaie de pergament, se stropesc cu apa, apoi se presara sare iodata, seminte de floarea soarelui si in. Tava se   introduce in  cuptorul preincalzit, cca. 35 de minute la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu telemea, sunca si seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Focaccia cu rozmarin

Postat de RODIMUR

Focaccia cu rozmarin

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sare, iar în mijlocul ei, drojdia mărunțită, zahărul și apa caldă, adăugată puțin câte puțin. După ce a...

Citeste continuarea

Chifle Laugenbrot

Postat de momo121

Chifle Laugenbrot

      Intr-un bol punem apa calduta impreuna cu drojdia uscata, amestecam putin si lasam sa se dizolve 2-3 minute, dupa acest timp punem si restul ingredientelor, sarea, zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2012, 20:16
sa-mi dai si mie
la 09.11.2012, 20:20
Deja s-a dus jumate de tava Incerc sa mai opresc ceva si ptr tine
la 09.11.2012, 20:20
da,imi place tare mult
la 09.11.2012, 20:23
bune in orice moment al zilei cred...
la 09.11.2012, 20:25
bune, bune painicile

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking