Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 gr faina de grau dur
- 200 gr faina alba
- 4-5 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita sare
- 250 ml bere
- 5 gr drojdie uscata
- Pentru umplutura:
- sunca
- cascaval
Mod de preparare
Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline.
Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manevrat.
Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 gr fiecare) si le rotunjim.
Intindem fiecare biluta de aluat si in mijloc punem cascaval si sunca dupa plac,apoi inchidem marginile aluatului la mijloc si aplatizam putin.
Procedam astfel cu fiecare biluta de aluat,apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le lasam acoperite la loc cald 20-30 de minute.
Le dam la cuptorul incins la 180° pana se rumenesc frumos(30-35 de minute).
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici din aluat de bere umplute cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|