Painici din aluat de bere umplute cu sunca si cascaval

Postat de lilik in Aperitive / Garnituri
9 Noi 2012 | 4779 vizualizari
Painici din aluat de bere umplute cu sunca si cascaval

ei bine astazi am facut faimoasele "chiftele in aluat de bere",dar fetita mea imi zicea ca ea nu vrea,ca vrea chiftelele facute in alt fel,ma rog(deci pe maine am in meniu chiftele altfel :))),asa ca am facut si cu alta umplutura...Chiar grozave...merg de minune in loc de sandvis ;)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina de grau dur
  • 200 gr faina alba
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml bere
  • 5 gr drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • sunca
  • cascaval

Mod de preparare

Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline.

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manevrat.

Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 gr fiecare) si le rotunjim.

Intindem fiecare biluta de aluat si in mijloc punem cascaval si sunca dupa plac,apoi inchidem marginile aluatului la mijloc si aplatizam putin.

Procedam astfel cu fiecare biluta de aluat,apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le lasam acoperite la loc cald 20-30 de minute.

Le dam la cuptorul incins la 180° pana se rumenesc frumos(30-35 de minute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici din aluat de bere umplute cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Humus reteta cu lipii integrale

Postat de cristeena20

Humus reteta cu lipii integrale

Humus reteta Pregatim lipiile: amestecam faina cu sarea si bicarbonatul, adaugam uleiul de masline si turnam treptat apa calduta, framantand un aluat potrivit. Il lasam sa se odihneasca pt...

Citeste continuarea

Quiche cu branzeturi si loboda

Postat de simona72

Quiche cu branzeturi si loboda

Pentru aluat: daca aveti un robot de bucatarie folositil cu incredere, nici nu va vine sa credeti ce usor si rapid se face cu ajutorul lui. Se pune in bolul robotului faina si sarea. Se dau 2-3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2012, 20:33
vreau si eu...sunt sigura ca e tare bun
la 09.11.2012, 20:33
Si eu m-am gandit deja la alte variante, sunca, cascaval si cu legume pt aceste painici Foarte frumoasa ti-au iesit
la 09.11.2012, 20:34
bun...
la 09.11.2012, 20:38
fain ca descoperiti si alte variante
la 09.11.2012, 20:41
Cat de faine

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking