Painici cu telemea, sunca si seminte

Postat de panacris in Piine
9 Noi 2012 | 3092 vizualizari
Painici cu telemea, sunca si seminte

Aperitiv sau cina;)

Ingrediente

  • faina alba de grau 800 g,
  • apa calduta 400 ml.,
  • sare iodata 1 lingurita,
  • zahar tos 3 lingurite,
  • ulei de palmier 3 linguri,
  • telemea de oi 250 g.,
  • sunca taraneasca 100 g,
  • ardei kapia 1 bucata,
  • seminte de in 2 linguri,
  • seminte de floarea soarelui 2 linguri

Mod de preparare

In cuva de la masina de paine se pun pe rand apa, sarea, zaharul, uleiul, faina si drojdia. Se programeaza pentru aluat cca. 90 de minute.

Cand s-a terminat programul, se scoate aluatul, se intinde, sa taie in patratele.

Se pune pe fiecare bucatica cate o bucata de telemea, bucatatele de sunca si ardei .  Se inchid patratelele si se ruleaza in maini, formandu-se bilute mici. Se pun intr-o tava rotunda, tapeta cu foaie de pergament, se stropesc cu apa, apoi se presara sare iodata, seminte de floarea soarelui si in. Tava se   introduce in  cuptorul preincalzit, cca. 35 de minute la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu telemea, sunca si seminte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Covrigi cu sare

Postat de reisnaor_2006

Covrigi cu sare

       Intr-o cana, punem drojdia, sarea, zaharul si laptele. Lasam 10 minute deoparte. Punem intr-un castron faina si adaugam maiaua, uleiul si framantam un aluat....

Citeste continuarea

Chifle cu iaurt si susan

Postat de rocsi_1612

Chifle cu iaurt si susan

Drojdia o amestecam cu zaharul si o lasam 10 minute la odihnit. Intr-un bol punem faina cernuta. Adaugam sarea, uleiul si drojdia, apoi iaurtul, care trebuie sa fie la temperatura camerei,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.11.2012, 20:16
sa-mi dai si mie
la 09.11.2012, 20:20
Deja s-a dus jumate de tava Incerc sa mai opresc ceva si ptr tine
la 09.11.2012, 20:20
da,imi place tare mult
la 09.11.2012, 20:23
bune in orice moment al zilei cred...
la 09.11.2012, 20:25
bune, bune painicile

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking