Painici cu usturoi si verdeata (by Miha)

Postat de postavaru in Piine
26 Oct 2010 | 8124 vizualizari
Painici cu usturoi si verdeata (by Miha)

daca nu v-a convins Miha, va garantez ca sunt delicioase.

Ingrediente

  • 220 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 350 g faina
  • Umplutura:
  • 7 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • chimen
  • 60 g unt moale
  • sare si piper

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta si se lasa sa stea 10 minute.

Se amesteca faina cu sarea, se pune in mijoc maiaua si apoi se pune apa, putin cate putin si se framanta.

Se acopera si se lasa la dospit, pana isi dubleza volumul.

Pentru umplutura se amesteca untul moale cu usturoiul pisat, verdeata, sare si piper. Dupa ce se omogenizeaza se imparte in trei.

Dupa ce a dospit se pune aluatul pe masa infainata si se imparte in trei. Fiecare parte de intinde in forma dreptunghiulara si se unge cu untul aromat. Se ruleaza cat mai strans.

Cu un cutit ascutit se cresteaza pe toata lungimea. Se unge cu putin unt aromat pe laterala si se ruleaza pe partea unsa.

se procedeaza la fel cu toate trei bucatile.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, la caldura.

Se coc la foc mediu, pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu usturoi si verdeata (by Miha)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei

Postat de simona72

Paine umpluta cu oua fierte si rosii deshidratate in ulei

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus. Dupa framantare am lasat aluatul la dospit 15 minute.  Am intins aluatul cu...

Citeste continuarea

Paine alba rustica

Postat de Sim0naWorld

Paine alba rustica

Intr-un vas incapator am cernut faina, apoi am adaugat sarea. Intr-un castron am pus drojdia, pe care am topit-o cu apa calduta. Am adaugat peste faina drojdia cu apa, amestecand cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2010, 22:23
Eiii...le-ai si facut! Bravo! Arata super!
Ma bucur tare mult ca v-au placut!
la 26.10.2010, 22:23
Ce bine arata melcisorii
la 26.10.2010, 22:30
la 26.10.2010, 22:31
bn aratasi-s bune...nu?? 5f
la 26.10.2010, 22:35
Super arata, fac si eu!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking