Painici haioase

Postat de Oana in Mancare copii
1 Apr 2009 | 8542 vizualizari
Painici haioase

Mi-a ramas niste aluat de paine, cel facut pentru “castronelul” in care am mancat ciorba de fasole si am facut niste painici haioase pentru Vlad. Au iesit crocante si goale la mijloc, pentru ca am intins prea subtire foaia. El a fost super incantat de forma lor!

Ingrediente

  • 200 ml apa
  • 1 linguta ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • o lingura de zahar
  • 1 si 1/2 linguri lapte praf
  • 320 g faina
  • 2 lingurite drojdie
    • Mod de preparare

      Ingredientele se pun in aceasta ordine la masina de paine si am setat programul de framantat si dospit, care a durat 1h25.

      Am decupat cu ajutorul unui pahar fata purcelusului, apoi cu un dop de cola am decupat nasul si urechile. La nas am crestat cu cutitul 2 taieturi micute, iar pentru urechi am taiat pe jumatate cerculetul decupat cu dopul. Ochisorii i-am facut din masline, apoi am uns totul cu ou, sa se lipeasca nasul si urechile si le-am copt la foc mediu pana s-au rumenit.

      Daca ti-a placut reteta noastra "Painici haioase" nu uita sa-i faci un review.

      Retete asemanatoare

      Comentarii (2)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata si crema de vanilie

Postat de sufletista

Tort cu ciocolata si crema de vanilie

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul, apa, faina cernuta cu...

Citeste continuarea

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat. Se pun circa 1,5 l...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2010, 16:07
sunt tare haiosi ! am facut si eu porcusori si iepurasi din painica cu lapte si au avut mare succes la pici.
la 23.02.2010, 16:24
Oo, da! i-au placut mult lui Vlad

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking