Ingrediente
- 250 gr faina
- 1\2 cub drojdie proaspata
- 1\2 lingura zahar
- 1\2 lingurita sare
- 3 linguri ulei masline
- 130 ml apa calduta
- IN PLUS :
- 2 litri apa
- sare mare
- 10 lingurite bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
Amestecam drojdia cu putina apa calduta,zaharul si 2 linguri faina.
Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie.Lasam aproximativ 10 minute la dospit.Apoi adaugam sarea,uleiul si incepem sa framantam aluatul pina va deveni elastic si nelipicios.
Lasam la dospit pina cand isi va dubla volumul.
Din aluat facem bilute in functie de marimea dorita a painicilor.
Separat punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul si sarea mare.Cand apa fierbe punem cate 5 painici si le lasam aproximativ 30 secunde ( nu mai mult ) .
Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem direct in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Se cresteaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Se dau la cuptor la 180 grade pana ce painicile sunt frumos rumenite la suprafata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|