Painici negre cu seminte,carnati si salam

Postat de kamy in Piine
2 Iun 2011 | 4349 vizualizari
Painici negre cu seminte,carnati si salam

O bunatate....am mancat vreo 3 cand erau calde si una acum de dimi cu ceai

Ingrediente

  • 500.gr.faina neagra cu seminte
  • 300 ml.apa
  • 1 lg.zahar
  • 1 plic drojdie
  • seminte de floarea soarelui
  • salam uscat
  • carnat afumat uscat
  • salam 
  • sare de mare

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron,se presara drojdiuta,salamul si carnatul taiate bucatele mici,zaharul caramelizat desfacut cu putina apa,o mana de seminte de floarea soarelui si apa.Se framanta pana devine un aluat elastic,se acopera cu un servet si se lasa o jumatate de ora la dospit.

Ungem un dog cu ulei,mainile,scoatem aerul din aluat si formam 12 bile pe care le punem in tava pentru briose, bine unsa cu unt.Acoperim si lasam o ora la dospit dupa care ungem painicile cu galbenus batut cu 2 lg.de apa,presaram sare de mare,seminte de floarea soarelui si introducem tava in cuptorul incalzit ptr.35-40 min la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia)

 

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici negre cu seminte,carnati si salam" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Batoane de post, cu mac

Postat de RODIMUR

Batoane de post, cu mac

Făina cernută și aerată se pune în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia sfărâmițată, sarea și...

Citeste continuarea

Paine rapida cu iaurt

Postat de momo121

Paine rapida cu iaurt

Oul il batem cu sarea si zaharul, adaugam iaurtul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine toate ingredientele, trebuie sa iasa un aluat lipicios si moale. Il turnam intr-o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2011, 13:01
boooos.....s-a blocat site-ul?
la 02.06.2011, 13:17
mai ai?
la 02.06.2011, 13:19
ionela....mai...ca numai azi noapte le-am facut
la 02.06.2011, 13:26
delicioase
la 02.06.2011, 13:31
bune

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking