Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

Postat de panacris in Dulciuri
25 Oct 2016 | 2742 vizualizari
Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

Am trecut si la nivelul doi, pâinici dulci ;)

Ingrediente

  • Faină albă de grâu 500 g,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • apă cca. 350 ml,
  • sare de mare 1 lingură,
  • zahăr 2 linguri,
  • drojdie uscată Dr Oetker 1 plic,
  • Pentru umplutură:
  • Brânză dulce cca. 200 g,
  • Zahăr cca. 3 linguri,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară Dr Oetker 1 plic,
  • Dulceață de gutui,
  • Pentru toping:
  • Ouă 1 bucată,
  • Zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară Dr Oetker 1 plic.
  • Pentru sirop:
  • Lapte cca. 100 ml,
  • Peltea din gutui sau miere 50 g.

Mod de preparare

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul,  uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.  Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, se taie  pătrățele.

Brânza dulce se amestecă energic cu ouăle, zahărul și zahărul vanilinat aromat.

 

Se pune pe fiecare pătrațea câte o linguriță din amestecul de brânză și o ½ linguriță de dulceață din gutui. Se închid pătrațelele ca și o bocceluță, se pun în tavă rotundă, tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu oul bătut spumă, se presară zahărul vanilinat aromat și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 min la 180 grade. Pentru sirop, se încălzește laptele împreună cu peleteaua din gutui sau mierea, până la punctul de fierbere, apoi se toarnă fierbinte peste pâinicile scoase din cuptor și se lasă la răcit cca. 30 min sau mai bine până a doua zi. Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fursecuri fragede (fara unt)

Postat de deyutzky

Fursecuri fragede (fara unt)

Din cantitatile specificate mi-au iesit aprox. 50 de fursecuri.  Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam uleiul, putin cate putin. apoi mixam...

Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Briose cu ciocolata

Untul se topeste intr-un vas  la foc mic. Ciocolata se topeste intr-un vas pe baie de aburi. Ouale se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul  si vanilia si se mixeaza 5...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 25.10.2016, 21:05
Bune painici!
la 25.10.2016, 21:09
Ce pâinici delicioase!
la 25.10.2016, 21:44
bune bune
la 25.10.2016, 22:14
Ce bune și aromate sunt!
la 25.10.2016, 23:40
O bunatate! Si ce arome!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking