Palermo

Postat de nadina73 in Mancaruri cu carne
4 Iul 2010 | 13238 vizualizari
Palermo

era mancarea mea preferata in urma cu 13-14 ani,pe care o mancam cand mergeam la restaurantul "cocosu de aur" tg-mures asa se numea restaurantul unde ne ducea seful nostru de 8 martie sau la unele evenimente din firma,unde toti cei de la birouri eram invitati de sefu' cel mare......................au fost vremuri foarte frumoase,din pacate el nu mai e printre noi...................

Ingrediente

  • piept de curcan
  • sunca de curcan
  • cascaval feliat
  • ou
  • faina alba
  • pesmet
  • ulei pt prajit
  • sare
  • piper
  • scobitori

Mod de preparare

Se taie feliute subtiri din pieptul de curcan apoi se bat , se sareaza, se pipereaza putin dupa care se pune o feliuta de sunca si una de cascaval apoi din nou sunca si  piept de curcan, se prind cu scobitori ca altfel nu imi statea si nu am riscat.

Se dau prin ou,apoi prin faina din nou prin ou si apoi prin pesmet dupa care se prajesc in ulei fierbinte

Se serveste cald cu cascaval ras deasupra  si cu garnitura de cartofi prajiti si nelipsita salata de varza sau rosii cu castraveti.

Incercati, e grozav

PS:sincer nu mai stiu cum se facea doua de sunca si una de cascaval sau doua de cascaval si una de sunca,reteta o stiam de la mama unei colege care lucra la acel restaurant dar nu gaseam piept de curcan in magazine.

Sincer acele platouri cu "palermo" nu le voi uita niciodata erau foarte mari, aproape cat farfuria si cartofi doar 3-4 fire,era grozav si gustoase.............

Ale mele nu au iesit foarte mari,dar orcium s-au topit rapid,vina a fost a mea nu i-am spus sotului ce vreau sa fac din acel pipet de curcan si el a transat carnea ca pt gratar asa ca data viitoare voi face mai mari

Daca ti-a placut reteta noastra "Palermo" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu spanac si pui

Postat de gaby_d

Placinta cu spanac si pui

Pentru inceput ne ocupam de pregatirea spanacului. Intr-o craticioara topim untul. Curatam atat ceapa uscata cat si ceapa verde. Pe cea dintai o tocam cubulete, ceapa verde o taiem...

Citeste continuarea

Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral

Postat de mihaelar63

Sarmale in foi de vita de vie -cu orez integral

Incepeti cu pregatirea frunzelor . Se pune apa la cu sare si putin otet la fiert si se oparesc frunzele de vita de vie prin scufundare [ nu trebuie tinute mai mult de 30 secunde , sunt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2010, 20:04
Delicios!
la 04.07.2010, 20:11
Nadina, ma omori
la 04.07.2010, 20:18
Nadinule tu mai iesi din bucatarie?Felicitari pentru cate gatesti ,arata excelent si sunt gustoase!
la 04.07.2010, 22:49
Cat de bine arata,si ce bun o fi.Nu stiam eu de unde vine mirosul asta
la 04.07.2010, 23:20
nadinaaa...e o ora tarzie si eu mor de pofta aici langa monitor...superba aranjezi mereu mancarea

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking