Ingrediente
- 1 pachet de foietaj
- Umplutura:
- 100 g. masline negre
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 ceapa mare
- 3 linguri ulei de masline
- o legatura de patrunjel taiat marunt
- o crenguta de cimbru proaspat sau uscat
- sare, piper
-
Mod de preparare
Se curata maslinele si se taie marunt.
Ardeiul se taie cubulete.
Ceapa se toaca marunt.
Intr-o tigaie de teflon, cu putin ulei de masline, sotati ceapa si ardeiul. Sarati, piperati, adaugati maslinele tocate, patrunjelul si cimbrul. Amestecati si lasati deoparte sa se raceasca.
Intindeti aluatul de foietaj si, pe toata suprafata umplutura. Rulati aluatul dinspre amandoua marginile spre centru, in asa fel sa se obtina doua rulouri unite la mijloc.Inveliti aluatul intr-o folie de plastic si dati la congelator pentru o jumatate de ora.Dupa aceea, scoteti-l, taiati din el felii groase de 1 cm., pe care le asezati culcat intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptor pana se rumenesc. Se servesc fierbinti sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri ca la Nisa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|