Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata

Postat de RuxyRux in Prajituri
10 Ian 2014 | 19906 vizualizari
Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata

...cu alune...delicioasa combinatia...un dulce nepretentios de sfarsit de saptamana in familie...va garantez deliciul :) Pandispanul il aveam de multa vreme salvat la favorite, reteta am admirat-o la Simonici( multumesc scumpa mea) fiind preluata de la incredibilul Eric Lanard....cu siguranta va ramane favorit de azi inainte pentru ca este pur si simplu senzational :) si abia astept vara sa-l pot combina cu fructe dulci si zemoase :) ma gandesc la zmeura...mmmmmm....

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 25 gr unt
  • vanilie( am pus eu)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare( am pus eu)
  • Crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina( sau amidon)
  • 50 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • 7 sau 8 linguri de zahar( sau va rog sa puneti cat va place dupa ce gustati)
  • frisca
  • Decor:
  • 200 gr ciocolata cu alune
  • 50 gr ciocolata neagra 75% cacao
  • 25 gr unt
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cacao

Mod de preparare

Blatul:

Mixam bine ouale cu zaharul si vanilia pana omogenizam bine compozitia. Mutam vasul la baie de aburi( eu am vas de mixer metalic si se preteaza) si tinem pe foc pana se ingroasa usor( nu trebuie sa clocoteasca)....luam apoi vasul de pe foc si mixam timp de 5 minute compozitia. Adaugam untul topit si mixam in continuare, apoi faina, praful de copt si praful de sare. Eu am impartit in doua aluatul rezultat si am copt individual doua blaturi subtiri.( atentie se coc foarte repede la 180 de grade). Aveti desigur varianta sa turnati toata compozitia si sa coaceti un singur blat pe care  dupa ce s-a racit sa il taiati in doua( sau trei bucati de ce nu).

Am lasat blaturile sa se raceasca si apoi le-am taiat in doua. Au rezultat patru jumatati pe care le-am suprapus.

Crema:


Punem pe foc intr-un vas, laptele, zaharul si vanilia. Lasam sa se infiebante nu inainte de a opri o cana de lapte caldut.

Amestecam galbenusurile cu faina si laptele( cana oprita) la mixer( sau cu un tel) si turnam in fir subtire peste laptele fierbinte din oala de pe foc. Lasam sa se ingroase si mixam  tot timpul. Lasam crema pe foc in jur de 12 minute. Dam deoparte vasul si adaugam untul. Racim crema.

Intre timp mixam frisca si jumatate din ea o adaugam in crema racita.

In jumatatea ramasa punem cacaoa.

Topim pe baie de aburi untul( cele 25 gr) si ciocolata.

Asamblam prajitura: Asezam blaturile si crema intre ele, iar deasupra imbracam in crema de vanilie. Deasupra cremei de vanilie punem frisca si imbracam prajitura in frisca cu cacao.

Lasam sa curga ciocolata deasupra si-o nivelam usor. Dam cateva ore la rece obligatoriu :)))....cu cat mai mult cu atat mai bine...sa vedem cum rezistati :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu zmeura

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana prind volum. Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Incorporati galbenusurile si vanilia, apoi uleiul....

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de piersici

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu crema de piersici

Blat : Mai intai am amestecat cacaua cu apa fierbinte. Intr-un castron am pus ouale, un praf de sare si am mixat pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2014, 20:46
bun
la 10.01.2014, 20:51
Nu se poate....vai
la 10.01.2014, 20:55
Gurita dulce...multumesc bun
la 10.01.2014, 20:55
Crisule drag...multumesc frumos de vizita pretioasa si draga
la 10.01.2014, 20:57

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking