Pandispan cu mere si nuci - diet

Postat de ANCA in Prajituri
5 Mar 2010 | 13177 vizualizari
Pandispan cu mere si nuci - diet

...inspiratie Montignac:)

Ingrediente

  • 4 oua
  • o canuta ulei masline
  • o canuta fructoza
  • 4-5 mere
  • faina integrala+tarate (parti egale, 1:1)
  • o lingura cu varf cacao neagra
  • un praf de copt
  • 2 esente vanilie
  • nuci
  • cateva linguri de lapte

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se taie cubulete si se amesteca cu scortisoara si nuca pisata.

Ouale se bat bine cu un praf de sare si fructoza, se incorporeaza si uleiul, apoi se adauga vanilia si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Omogenizam bine, apoi adaugam fainurile, in proportie 1:1. Am pus cate o lingura faina integrala, una tarate, pana la 5:5, dar cu grija, pana se obtine un aluat mai gros decat cel pentru clatite.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina integrala, punem trei sferturi din aluat, iar restul il mixam cu cacao si 2-3 linguri de lapte. Daca devine prea moale, mai adaugati putina faina integrala.

Peste aluatul din tava, asezam uniform merele, iar peste ele adaugam aluatul cu cacao si nivelam cu o lingura. De-asupra presaram bucati de nuca si punem in cuptorul incins aproximativ 40 minute, la foc mediu. Se testeaza cu o scobitoare si daca aluatul nu se lipeste de ea, este gata.

Pufos, delicios si se pastreaza foarte bine mai multe zile, nu-l ratati!:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mere si nuci - diet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Amandine

Postat de bylaura

Amandine

Pentru blat , se separa ouale.  Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Peste acestea se adauga galbenusurile...

Citeste continuarea

Desert tarta in doua culori cu prune si mere

Postat de oanapl

Desert tarta in doua culori cu prune si mere

Într-un vas pui făina cernută, cacaua și sarea și omogenizezi, apoi adaugi untul rece și amesteci cu mâna până obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2010, 18:52
propun sa se deschida o noua sectiune in care sa incadram mancarurile bune pt dieta sunt unele guri rele care spun ca fructoza ingrasa si ea acum nah, totul ingrasa, mai ales aerul
la 05.03.2010, 19:05
E grozav de frumoasa si apetisanta!
la 05.03.2010, 19:10
super arata
la 05.03.2010, 19:17
arata super!
la 05.03.2010, 19:31
o ingrasa, dar macar nu e asa nociva ca zaharul alb.. ideea e ca poti manca putin din toate, moderatia e cheia succesului
Despre gust, nu va zic nimic in plus, incercati-o si veti vedea! cu greu ma abtin in fata ei..

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking