Pandispan dupa o reteta a lui Eric Lanlard

Postat de papabundetot in Prajituri
14 Iun 2013 | 6377 vizualizari
Pandispan dupa o reteta a lui Eric Lanlard

Umaresc cu mare placere emisiunile lui Eric Lanlard,un mare patiser londonez,extrem de talentat si mai “fur” si eu cate ceva de la el ma rog….ce cred ca sunt in stare sa fac ca Eric face adevarate opere de arta din prajituri,chestii pe care la noi in RO cred ca nici in 1000 de ani nu va fi cineva in stare sa le faca. Aseara am urmarit din nou emisiunea lui si chiar prezenta un pandispan cu fructe deshidratate care mi-a atras atentia pentru ca se face dferit de cum stiam eu ca se face pandispanul dar pot spune ca este tare bun Am folosit:

Ingrediente

  • 300 unt la temperatura camerei
  • 300 gr zahar tos
  • 3 oua,
  • 3 zahar vanilat
  • 350 gr faina + extra pentru fructe
  • coaja de la o lamaie si zeama de la jumatate de lamaie
  • prune uscate,stafide,smochine deshidratate taiate cubulete (fara stafide)

Mod de preparare

Am amestecat untul cu zaharul pana s-a format o crema omogena si pufoasa,am adaugat apoi cate un ou pe rand si am amestecat bine pana cand le-am pus pe toate 3,am adaugat coaja de lamaie,zeama si zaharul vanilat  apoi faina pe rand si am incorporat-o in asa fel incat sa nu faca cocoloase.

Peste fructele taiate am pus cam 2 linguri de faina si am amestecat totul,rolul fainii peste fructe este pt a nu le permite sa se lase la fundul aluatului (cred ca stiti despre ce spun,ni s-a  intamplat tuturor macar odata).Am incorporat si fructele peste aluat si am dat totul la cuptor intr-o tava (de chec am folosit eu) tapetata cu hartie de   copt…FINO in cazul meu  Am lasat prajitura in cuptor ca o ora poate chiar un pic mai mult…incercati cu scobitoarea daca aveti cuptoare performante…eu am un aragaz obisnuit.

A iesit tare buna si aproape s-a mancat toata 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan dupa o reteta a lui Eric Lanlard" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu branza

Postat de rocsi_1612

Prajitura cu branza

Aluatul: Intr-un bol punem untul de la temperatura camerei, ouale, zaharul si le mixam. Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, praful de copt, apoi faina treptat....

Citeste continuarea

Guguluf cu mac si lamaie

Postat de Valclaudia

Guguluf cu mac si lamaie

Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar tos, batem albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, praful de sare si obtinem o spuma ferma. Galbenusurile le mixam cu restul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2013, 18:06
la 14.06.2013, 18:58
la 14.06.2013, 20:50
Bun
la 15.06.2013, 18:11

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking