Pandispan marmorat cu visine

Postat de pusikmea in Prajituri
11 Iun 2014 | 7392 vizualizari
Pandispan marmorat cu visine

O prajitura rapida, racoritoare, care se pregateste repejor, si care poate fi facuta de oricine. Daca nu va plac visinele sau nu aveti le puteti inlocui cu ce vreti. Puteti folosi fructe congelate sau proaspete.

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de lapte
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta vanilie
  • 2 linguri cacao
  • visine congelate
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia. Oprim 4 linguri din aceasta compozitie, in care vom pune cacaoa iar restul il turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Vom pune si compozitia maro ( cea in care am pus cacao ) deasupra si cu ajutorul unei fruculite o imprastiem cu miscari circulare, prin toata tava. Peste punem visinele ( fara sambure, bineinteles ) si dam la cuptorul preincalzit app. 30 min la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea, pentru a vedea daca este coapta. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca, dupa care se taie dupa prferinte.

Se poate pudra cu zahar . Pofta buna!  

Am folosit tava de la cuptor. Eu din aceasta compozitie am mai facut si un chec, initial trebuia sa fie mai inalta :D



Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan marmorat cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Eclere

Postat de Dea_Dea

Eclere

ALUATUL: Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala. Se lasa la racit. Apoi...

Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu piersici si mure

Postat de ralu_ca

Prajitura rasturnata cu piersici si mure

Intr-un vas am batut bine albusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, uleiul, praful de copt ( stins in putin otet ), esenta,sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2014, 10:56
Grozav arata
la 11.06.2014, 10:57
la 11.06.2014, 10:59
cat de buna ar fi o bucatica, arata foarte bine
la 11.06.2014, 11:00
Ador combinatia
la 11.06.2014, 11:04
multumesc :*

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking