Panna Cotta cu jeleu de portocale

Postat de vio_dreams in Dulciuri
8 Feb 2013 | 11365 vizualizari
Panna Cotta cu jeleu de portocale

Ingrediente

  • 1/2 l frisca lichida
  • 1/2 litru lapte
  • 1 kg portocale
  • 3 plicuri gelatina(30 gr)
  • 300 gr zahar
  • 1 plic vanilie bourbon
  • 1 plic finesse de portocale

Mod de preparare

Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu 200 gr zahar si il lasam pe foc pana se dizolva zaharul.Laptele nu trebuie sa fiarba. 

Punem doua plicuri de gelatina intr-un castronel si adaugam apa rece cat sa o acopere. Lasam sa se hidrateze apoi o punem peste frisca lichida si punem pe foc mestecand continuu ca sa se dizolve gelatina fara a ajunge insa pana la punctul de fierbere.

Amestecam apoi frisca cu laptele si adaugam plicul de vanilie bourbon.

Turnam lichidul cu grija in pahare, lasand loc si pentru jeleul de portocale. 

Dam paharele la frigider. Eu le-am pus pe cele mari in picioare iar cele mici inclinate

Dupa ce s-a intarit panna cotta scoatem paharele si asezam deasupra feliute de portocale.

Intr-o craticioara punem cca 300 ml suc de la portocale si 100 gr de zahar. Punem pe foc pana se topeste zaharuladaugand si un pliculet de gelatina hidratata in prealabil cu apa rece si plicul de finesse de portocale. Mestecam pana se incorporeaza bine gelatina. Lasam sa se racoreasca si turnam usor in pahare peste portocale.

Dam din nou la frigider ca sa se intareasca jeleul. Pastram la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata

Postat de privatelaura

Panna cotta cu sampanie, jeleu de portocala si ciocolata

Punem la hidratat gelatina intr-un pahar cu 200 ml spumos. Lasam deoparte 10 minute. Pregatim o baie de aburi, punem intr-un vas smantana lichida si laptele, iar  cand incepe sa se...

Citeste continuarea

Panna cotta cu jeleu de mango

Postat de privatelaura

Panna cotta cu jeleu de mango

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa.   Alegem fructe bine coapte, moi; le curatam, le taiem felii si le punem intr-un vas. Daca doriti, puteti adauga indulcitor, desi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2013, 09:22
place frumos arata
la 08.02.2013, 09:26
Ce m-ai facut sa poftesc la desertul asta,din pacate am spart un pahar in timp ce-l pregateam si la cat era de bun imi venea sa-l culeg de printre cioburi )))
foarte fain
la 08.02.2013, 09:39
Pana mea,desi am coama,ca bine arata deserul asta !
la 08.02.2013, 10:07
Arata minunat
la 08.02.2013, 10:12
superb

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking