Panna cotta cu merisoare

Postat de Poliana in Dulciuri
15 Oct 2013 | 3727 vizualizari
Panna cotta cu merisoare

Pentru unii panna cotta este un desert foarte iubit, pentru altii e banal...eu nu fac parte din nici o categorie extrema, pot doar sa afirm ca imi place si ma bucur ca am reusit sa fac o reteta simpla dar aromata de panna cotta pe care v-o prezint azi.

Ingrediente

Panna cotta

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 foi gelatina

Jeleu de merisoare

  • 200 gr merisoare
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 foaie gelatina

Decor

  • frisca
  • merisoare

Mod de preparare

Punem smantana, laptele si zaharul pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece si o lasam pana cand se infierbanta amestecul de pe foc. Oprim focul in momentul in care amestecul da sa fiarba. Adaugam gelatina si amestecam bine pentru a fi raspandita uniform, apoi adaugam si extractul de vanilie. Turnam panna cotta in 4 pahare si o dam la rece.


Jeleul de merisoare se face la fel de simplu. Punem merisoarele cu apa si zaharul pe foc. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Fierbem 5-6 minute amestecul de pe foc apoi oprim focul si lasam 1-2 minute deoparte. Adaugam gelatina scursa de apa si amestecam bine.
Jeleul de merisoare il vom turna peste panna cotta doar in momentul in care aceasta este intarita. Lasam apoi la racit pana a doua zi cand putem sa servim cu frisca si cu merisoare proaspete.
Enjoy! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate

Postat de gicuta69

Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate

Mixam albusurile pana devin spuma tare. Adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam uleiul ca la maioneza amestecand...

Citeste continuarea

Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

Postat de medioto59

Napolitane cu nuca, stafide, rahat, merisoare, glazurate cu crema de cacao

Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata  culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2013, 11:37
Ce frumoasa-i pana asta !
la 15.10.2013, 11:39
la 15.10.2013, 11:39
Multumesc Clementina!
la 15.10.2013, 11:39
RoXx, multumesc
la 15.10.2013, 11:41

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking