Preparare Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine
Punem gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic..
Separat fierbem laptele, il lasam sa se raceasca putin, si, adaugam gelatina.
Smantana o punem intr-o craticioara, pe foc, cat sa se incalzeasca putin. Adaugam zaharul si esentele, amestecand continuu pentru ca acesta sa se topeasca integral. Trebuie sa avem grija ca smantana sa nu fiarba efectiv.
O jumatate din cantitatea de smantana cu vanilie o punem intr-un alt vas, adaugam ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza intreaga crema. Adaugam apoi o jumatate din cantitatea de lapte, avand grija sa il incorporam in totalitate.
(In acelasi mod procedam cu restul de smantana si lapte).
In formele dorite punem dulceata de visine sau siropul cu visine si o parte din crema de vanilie. Le dam la congelator pentru 30 de minute, apoi le scoatem si adaugam crema de ciocolata.
Panna cotta cu vanilie, ciocolata si visine se pasrteaza la rece pana a doua zi (sau cat de mult puteti rezista :D)
Sa aveti pofta!