Panna cotta si panna cotzeii

Postat de Onesta in Dulciuri
28 Oct 2011 | 3779 vizualizari
Panna cotta si panna cotzeii

Trebuie sa postez azi ceva ... doar este un moment de varf - INTERVIU BUCATARAS . asa ca m-am gandit la ceva simplu si de facut , dar si de tastat .

Ingrediente

  • 900 g smantana dulce sau frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri fructoza sau 120 g zahar
  • esenta de vanilie sau 2 zahar vanilinat
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri gelatina
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Incepem cu hidratarea gelatinei in 100 ml lapte.

Intr-un vas dam la foc mic smantana si laptele (300 ml) si din momentul fierberii, tinem la fiert 1-2 minute, cand adaugam si fructoza/zaharul, esenta/zaharul vanilat si praful de sare (ptr gust , stiti voi ... sarea in bucate). Oprim focul, lasam sa se racoreasca 15 minute, dupa care adaugam si gelatina hidratata si amestecam pana la topirea acesteia.

Pregatim formele pentru panna cotta, le ungem cu putin ulei, pentru evitarea problemelor la rasturnarea pentru servire. Se dau formele la rece, dupa care se poate servi dulcele in compania unui sirop, gem/dulceata sau sos de ciocolata. Eu am folosit de toaaate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta si panna cotzeii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Clatite cu dulceata, banana si miere

Postat de gurita_ta2005

Clatite cu dulceata, banana si miere

Faina se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie rasa. Se pune oul si se amesteca, se adauga treptat apa minerala, esenta de vanilie, uleiul si laptele in functie de cat de groasa e compozitia....

Citeste continuarea

Mousse de ricotta si dulceata de capsune

Postat de licurici_lra

Mousse de ricotta si dulceata de capsune

Se incepe cu dulceata.  Se spala capsunele (se pastreaza cateva pentru decor), se taie in jumatati si se amesteca cu zaharul gelifiant si vanilinat, apoi se lasa o jumatate de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2011, 16:17
Zapacita mai esti...cica panna cotzei.
la 28.10.2011, 16:28
buna buna
pana cotzei esteeee
la 28.10.2011, 16:34
buna rau de tot si apropo avem tavite la fel
la 28.10.2011, 16:52
Miha , doar tu m-ai intaratat dimineata ... nu ziceai ca-s prea ...
la 28.10.2011, 16:53
Motanele , TU ai zis sa continuu asa ms de vizita

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking