Ingrediente
- 900 g smantana dulce sau frisca lichida
- 400 ml lapte
- 4 linguri fructoza sau 120 g zahar
- esenta de vanilie sau 2 zahar vanilinat
- 1 praf de sare
- 2 plicuri gelatina
- 50 ml ulei
Mod de preparare
Incepem cu hidratarea gelatinei in 100 ml lapte.
Intr-un vas dam la foc mic smantana si laptele (300 ml) si din momentul fierberii, tinem la fiert 1-2 minute, cand adaugam si fructoza/zaharul, esenta/zaharul vanilat si praful de sare (ptr gust , stiti voi ... sarea in bucate). Oprim focul, lasam sa se racoreasca 15 minute, dupa care adaugam si gelatina hidratata si amestecam pana la topirea acesteia.
Pregatim formele pentru panna cotta, le ungem cu putin ulei, pentru evitarea problemelor la rasturnarea pentru servire. Se dau formele la rece, dupa care se poate servi dulcele in compania unui sirop, gem/dulceata sau sos de ciocolata. Eu am folosit de toaaate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta si panna cotzeii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|