Ingrediente
- 500 ml smantana dulce
- 80 ml lapte rece
- 100 ml zahar
- 1 plic de gelatina
- seminte de vanilie
- dulceata de fructe de padure sau sirop de caramel pentru servire
- visine din compot
Mod de preparare
Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute.
Tot acum se aseaza smantana si zaharul, intr-o oala, la foc domol. Nu se lasa sa dea in clocot si se sting cu laptele rece si gelatina topita amestecand intruna pana se schimba in crema. Atunci se trage de pe foc si se pun semintele de vanilie amestecand iara.
Se toarna in forme sau in cani, dupa cum se doreste servita, si se pune sa seada la rece 2 ore.
Se serveste fie cu dulceata de zmeura (sau alte fructe de padure) fie cu sirop de caramel, garnisita cu visine din compot.
Siropul se face iute turnand 1/4 cana de apa peste 1 cana de zahar caramelizat. Se lasa la foc mic pana apa topeste caramelul apoi se amesteca cu putin rom.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|