Ingrediente
- 400 g branza de vaci grasa 27% grasime- mai grasa n-am gasit
- 250 g faina
- 2 oua
- 1 lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu
- 30 g zahar brun
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1/2 fiola esenta portocala
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
- smantana dulce
- gem de caise din camara proprie
Mod de preparare
Intr-un castron, punem branza dulce, adaugam praful de sare, cele 2 oua, esenta de portocala, zaharul brun, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam faina si amestecam bine, obtinem un aluat lipicios, dar nu-i problema cand modelam papanasii, ne ajutam de putina faina. Lasam sa se odihneasca 10 min, apoi modelam papanasii, formam o biluta mai mica, apoi una mare pe care o aplatizam si ii facem gaura in mijloc. Punem tigaia pe foc sa se incinga bine, adaugam ulei si cand este incins punem papanasii la prajit, cand s-au rumenit pe o parte, ii intoarcem pe partea cealalta.
Se scot pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei, apoi ii asezam pe o farfurie adaugam smantana dulce si gemul si servim cu pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|