Papanasi cu gem de caise

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
23 Feb 2017 | 4598 vizualizari
Papanasi cu gem de caise

Pe mine cand ma lovesc poftele, pai ma lovesc si mort-copt, trebuie sa le execut, pe ele poftele....de aseara ma tot bantuie niste papanasi...asa ca azi am ales sa pregatesc reteta Jamilei si zau daca am facut rau, acum ca o sa-mi fie rau ca am mancat ca o calica este partea a doua....n-am respectat 100% reteta ca unele chestii nu se pupa cu gusturile mele....

Ingrediente

  • 400 g branza de vaci grasa 27% grasime- mai grasa n-am gasit
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu
  • 30 g zahar brun
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1/2 fiola esenta portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • smantana dulce
  • gem de caise din camara proprie

Mod de preparare

Intr-un castron, punem branza dulce, adaugam praful de sare, cele 2 oua, esenta de portocala, zaharul brun, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam faina si amestecam bine, obtinem un aluat lipicios, dar nu-i problema cand modelam papanasii, ne ajutam de putina faina. Lasam sa se odihneasca 10 min, apoi modelam papanasii, formam o biluta mai mica, apoi una mare pe care o aplatizam si ii facem gaura in mijloc. Punem tigaia pe foc sa se incinga bine, adaugam ulei si cand este incins punem papanasii la prajit, cand s-au rumenit pe o parte, ii intoarcem pe partea cealalta.

Se scot pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei, apoi ii asezam pe o farfurie adaugam smantana dulce si gemul si servim cu pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

Postat de gaby_d

Reteta de preparare a papanasilor fierti cu pesmet de biscuit si dulceata de trandafir

Reteta de preparare a papanasilor Pregateste pentru inceput compozitia pentru papanasi. Intr-un bol amesteca cu mana toate ingredientele. Lasa deoparte pentru 25-30 minute. Intr-un vas...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor

Postat de ionela2682

Reteta de preparare a papanasilor

Reteta de preparare a papanasilor Pentru a avea un aluat omogen si fara cocoloase recomand folosirea mixerului sau a robotului de bucatarie. -se mixeaza bine branza cu oui,sarea ,zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2017, 15:56
la 23.02.2017, 16:03
Ce buni! Chiar as manca!
la 23.02.2017, 16:06
Delicioasi!
la 23.02.2017, 16:25
buni buni
la 23.02.2017, 17:03
Aoleu, ce pofta mi s-a facut! Eu as manca o portie cu dulceata de afine.

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking