Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 600 grame branza proaspata
- 100 grame zahar
- 2 oua
- 1 praf de copt
- 1 lingurita cu suc de lamâie si coaja rasa
- esenta de vanilie si de migdale
- zahar vanilat
- un praf de sare
- faina cat cuprinde
- ulei pentru prajit
- smântâna si dulceata pentru ornat
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecam brânza impreuna cu zaharul, ouale, sarea, esentele si coaja de lamaie.
Cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in compozitie, amestecand bine. Daca este necesar (aluatul obtinut e prea moale) mai adaugam 1-2 linguri de faina si framantam bine aluatul.
Împartim aluatul in mod egal, in functie de numarul de portii dorite, si, in tot atatea bilute, pentru discuri.
Cu mana data prin faina (ca sa nu se lipeasca aluatul) formam discurile si bilutele
Punem uleiul la încins într-o tigaie sau într-o cratita adânca, si, la temperatura mica, rumenim bilutele si discurile, pe ambele parti.
(daca focul arde prea repede papanasii se vor praji doar la exterior ramanad cruzi in interior)
Scoatem papanasii pe masura ce sunt prajiti si ii punem la scurs de excesul de grasime pe un prosop de hârtie.
Inainte de a ii servi pudram zaharul vanilat si ii ornam cu smantana si dulceata dupa preferinta!
Eu am folosit dulceata de afine.
Se servesc calzi!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|