Ingrediente
- pentru 1 persoana
- 1file de somon sau alt peste alb
- 3-4rosii uscate
- 2linguri sos pesto
- 1-2 linguri ulei de masline
- 2linguri branza telemea
- 3-4linguri smantana lichida
- 1lingura mustar frantuzesc
- 2linguri seminte de chimion
- 1echalota
- frunze de patrunjel,tarhon,arpagic
- sare,piper
Mod de preparare
Fileul,fara piele,il tai in doua pe verticala,il condimentez,cu sare,piper si chimion;pe una din ele pun sos pesto,deasupra rosii uscate taiate,putin din verdeturi taiate,deasupra pun al doi-lea fileu si pun scobitori sau cine stie ,legat cu sfoara alimentara;in forma pun verdeturi tocate,deasupra fileul,dau la cuptor 15-20min.intre timp,fac sosul:intr-un bol amestec branza cu smantana,mustar,putin chimion,verdeata,echalota taiata marunt,condimentez apoi se serveste cu pestele;daca sosul este prea gros,il mai subtiati cu putin lapte sau iaurt;sa va spun ce este echalota;poate unii dintre voi stiti dar mai spun si eu;echalota este la aspect ca si ceapa noastra de apa,cu deosebirea ca echalota are gust de usturoi;eu nu am avut(mi-am adus din Franta dar le-am terminat),asa ca la reteta am pus o ceapa de apa si 1lingurita de praf de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papillotes de somon umplut" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|