Ingrediente
- 6 fileuri de somon
- sucul de la o lamaie
- 6 bucati branza tip emental
- cateva fire de marar
- cateva fire de arpagic verde
- 1 ramurica de cimbrisor verde( am inlocuit cu patrunjel)
- cimbrisor condiment( pudra)
- sare
- piper
Mod de preparare
Potrivit de sare si de piper fileurile de somon.
Spalati firele de arpagic verde si cimbrisorul.
Faceti cu un cutit ascutit o taietura in forma de buzunar in fiecare file fara a-l taia de tot.
Umpleti buzunarul format cu arpagicul, branza, cimbrisorul( patrunjelul), un praf de condiment, si un fir de marar maruntit.
Inchideti fileurile prin presare usoara si stropiti-le cu zeama de lamaie.
Infasurati-le in pergament( in reteta e prevazuta folia de aluminiu, fiecare foloseste ce doreste) si bagati-le la cuptor pentru 20 de minute( eu le-am lasat aproape 30).
Serviti-le cu salata, cartofi sau legume dupa dorinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon umplut cu branza ( Finlanda)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (131)
|