Somon umplut cu branza ( Finlanda)

Postat de RuxyRux in Somon
13 Mai 2011 | 8233 vizualizari
Somon umplut cu branza ( Finlanda)

O reteta cu un gust deosebit din Finlanda si cu un nume...mai lung...yrttjuustolla ta ytetty lohi, care aduce impreuna somonul cu branza si ierburile aromatice. Delicioasa...

Ingrediente

  • 6 fileuri de somon
  • sucul de la o lamaie
  • 6 bucati branza tip emental
  • cateva fire de marar
  • cateva fire de arpagic verde
  • 1 ramurica de cimbrisor verde( am inlocuit cu patrunjel)
  • cimbrisor condiment( pudra)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Potrivit de sare si de piper fileurile de somon.

Spalati firele de arpagic verde si cimbrisorul.

Faceti cu un cutit ascutit o taietura in forma de buzunar in fiecare file fara a-l taia de tot.

Umpleti buzunarul format cu arpagicul, branza, cimbrisorul( patrunjelul), un praf de condiment, si un fir de marar maruntit.

Inchideti fileurile prin presare usoara si stropiti-le cu zeama de lamaie.

Infasurati-le in pergament( in reteta e prevazuta folia de aluminiu, fiecare foloseste ce doreste) si bagati-le la cuptor pentru 20 de minute( eu le-am lasat aproape 30).

Serviti-le cu salata, cartofi sau legume dupa dorinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon umplut cu branza ( Finlanda)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (131)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Somon in crusta de parmezan la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Somon in crusta de parmezan la cuptor

Bucatiile de somon se pun cu pielea in jos intr-o tava cu hartie de copt,se acopera cu hartie de aluminiu si se da la cuptor pentru 10 minute. Intre timp se marunteste usturoiul,parmezanul se...

Citeste continuarea

Somon la cuptor pe pat de legume

Postat de cristeena20

Somon la cuptor pe pat de legume

Eu am pregatit 2 fileuri de peste si, dupa ce le-am spalat, le-am sters bine cu un servetel absorbant. Am condimentat pe ambele parti cu sare si piper alb si le-am stropit cu lamaie. Intre timp...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2011, 20:14
aoleu !!!! Bine mai arata!
la 13.05.2011, 20:15
Inisor multumesc
la 13.05.2011, 20:16
asta intrece toate denumirile mele la un loc arata super fain
la 13.05.2011, 20:17
Asa-i Miti?
la 13.05.2011, 20:18
stiti ceva ?mancaruri bune , alese da cu denumirile astea voi ma faceti sa nu mai gatesc ca de mancat nu pot sa refuz asa ceva .................stii ca-mi place pestele da?.................

Vezi toate comentariile (131)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking