Papillotes de somon umplut

Postat de ianculubita in Somon
29 Noi 2011 | 3833 vizualizari
Papillotes de somon umplut

Aceste papillotes,nu sunt alta ceva decat niste pachetele de hartie de copt in care se pun ingredientele,apoi se strange la gura ca o bocceluta,se leaga si se pune in tava;dar pentru aceste retete sunt si anumite forme,speciale pentru papillotes,din care francezii servesc direct din ele(noi nu suntem obisnuiti cu asa ceva); asemenea forme le am si eu si am facut 2 retete cu peste pentru ca in acest post se mananca peste

Ingrediente

  • pentru 1 persoana
  • 1file de somon sau alt peste alb
  • 3-4rosii uscate
  • 2linguri sos pesto
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 2linguri branza telemea
  • 3-4linguri smantana lichida
  • 1lingura mustar frantuzesc
  • 2linguri seminte de chimion
  • 1echalota
  • frunze de patrunjel,tarhon,arpagic
  • sare,piper

Mod de preparare

Fileul,fara piele,il tai in doua pe verticala,il condimentez,cu sare,piper si chimion;pe una din ele pun sos pesto,deasupra rosii uscate taiate,putin din verdeturi taiate,deasupra pun al doi-lea fileu si pun scobitori sau cine stie ,legat cu sfoara alimentara;in forma pun verdeturi tocate,deasupra fileul,dau la cuptor 15-20min.intre timp,fac sosul:intr-un bol amestec branza cu smantana,mustar,putin chimion,verdeata,echalota taiata marunt,condimentez apoi se serveste cu pestele;daca sosul este prea gros,il mai subtiati cu putin lapte sau iaurt;sa va spun ce este echalota;poate unii dintre voi stiti dar mai spun si eu;echalota este la aspect ca si ceapa noastra de apa,cu deosebirea ca echalota are gust de usturoi;eu nu am avut(mi-am adus din Franta dar le-am terminat),asa ca la reteta am pus o ceapa de apa si 1lingurita de praf de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papillotes de somon umplut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Somon la gratar cu salata de avocado, ardei gras si porumb

Postat de katty

Somon la gratar cu salata de avocado, ardei gras si porumb

Presaram piper,sare si ierburi de Provence pe bucatile de somn.Ungem cu o pensula pestele cu o lingurita de ulei de masline si il lasam 10 minute in asteptare, dupa care il punem pe gratarul...

Citeste continuarea

Somon cu sos aioli in pergament

Postat de RuxyRux

Somon cu sos aioli in pergament

Pentru sosul aioli, am amestecat intr-un bol, maioneza, zeama de lamaie, usturoiul, mararul si sarea. Am taiat 3 bucati de hartie pergament, m-am asigurat ca este loc sa pot inveli complet...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2011, 21:20
ce retete inedite ne aduci!!!
la 29.11.2011, 22:41
si eu vreau!!
la 29.11.2011, 23:03
Reteta e deosebita , felicitari As prepara si eu dar are telemea si smantana , dar oricum e la favorite
la 29.11.2011, 23:16
la 30.11.2011, 07:46
pestele ca pestele dar sosul....

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking