Papricas de cartofi cu carne de vaca

Postat de cristeena20 in Supe/Ciorbe
8 Apr 2016 | 4091 vizualizari
Papricas  de cartofi cu carne de vaca

O reteta din copilarie, pe cand bunica ne facea acest papricas simplu si delicios.

Ingrediente

  • 400 gr carne de vaca sau vitel (pentru fiert)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • dafin
  • sare, piper, ardei iute dupa gust
  • 1 kg cartofi
  • patrunjel verde

Mod de preparare

- Eu am folosit o oala cu presiune (cucta) deoarece am redus timpul de fierbere al carnii-dar e foarte buna facuta si simplu-doar ca fierbem mult mai mult. Carnea trebuie sa fie foarte bine fiarta ca sa fie mai bun papricasul.

- In oala am pus la clait ceapa cu ulei de masline si putin usturoi tocat marunt -aduagam dafinul si lasma sa se prajeasca putin. Aduagam morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt. Cand s-au inmuiat legumele punem carnea  taiata cuburi si o prajim putin pe toate partile. Apoi turnam apa fierbinte, cat sa acopere carnea de o palma. Punem sare, piper si un chilli daca ne place. Acoperim si inchidem oala. Daca fierbeti la cucta in 40 mintue e fiarta carnea-daca fierbeti in oala simpla va trebuie mai mult de o ora-trbeuie sa gustati carnea sa fie moale. 

-Cand carnea e fiarta aduagam cartofii taiati cuburi si lasma sa fiarba si ei . La finala duagam patrunjel verde tocat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi cu carne de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de vacuta cu galuste de gris

Postat de mihaelar63

Supa de vacuta cu galuste de gris

 Am preparat supa clara de carne  fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune . In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara  fara sa se...

Citeste continuarea

Ciorba radauteana a la gaby_d

Postat de cris2711

Ciorba radauteana a la gaby_d

Eu am ales sa fierb ciorba intr-o oala de 8 litri. Nu am facut-o plina,dar imi place sa fie loc de fiert. Se pun la fiert in circa 5 litri de apa pieptul de pui si radacinoasele. Cand s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.04.2016, 14:57
Tare bun
la 08.04.2016, 15:02
la 08.04.2016, 15:02
Ce papa bun!
la 08.04.2016, 15:03
hmm un deliciu , chiar ca nu am facut de ceva vreme , minunata reteta
la 08.04.2016, 15:39

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking