Ingrediente
- 400 gr carne de vaca sau vitel (pentru fiert)
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1/2ardei gras
- 2 catei de usturoi
- ulei
- dafin
- sare, piper, ardei iute dupa gust
- 1 kg cartofi
- patrunjel verde
Mod de preparare
- Eu am folosit o oala cu presiune (cucta) deoarece am redus timpul de fierbere al carnii-dar e foarte buna facuta si simplu-doar ca fierbem mult mai mult. Carnea trebuie sa fie foarte bine fiarta ca sa fie mai bun papricasul.
- In oala am pus la clait ceapa cu ulei de masline si putin usturoi tocat marunt -aduagam dafinul si lasma sa se prajeasca putin. Aduagam morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt. Cand s-au inmuiat legumele punem carnea taiata cuburi si o prajim putin pe toate partile. Apoi turnam apa fierbinte, cat sa acopere carnea de o palma. Punem sare, piper si un chilli daca ne place. Acoperim si inchidem oala. Daca fierbeti la cucta in 40 mintue e fiarta carnea-daca fierbeti in oala simpla va trebuie mai mult de o ora-trbeuie sa gustati carnea sa fie moale.
-Cand carnea e fiarta aduagam cartofii taiati cuburi si lasma sa fiarba si ei . La finala duagam patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi cu carne de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|