Papricas de pui cu galuste de gris

Postat de Brindusa in Pui
14 Mar 2010 | 29932 vizualizari
Papricas de pui cu galuste de gris

Ingrediente

  • 4 bucati de pui (copane, piept, aripi sau ce mai ai prin casa), spalate si uscate
  • 500 g de ceapa (galbena, rosie, verde, de care ai), taiata nu foarte mic
  • 5 catei de usturoi, taiati
  • 100 ml ulei
  • 600 ml apa
  • 1 lingura boia dulce
  • niste boia iute (dupa gust)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 oua
  • aproximativ 100 g gris
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

 Incalzeste uleiul intr-o cratita incapatoare si prajeste bucatile de carne usor, pe ambele parti. Scoate carnea si adauga ceapa si usturoiul. Caleste pana ceapa devine sticloasa.

Pune carnea la loc in cratita, amesteca putin si adauga apa. Fierbe la foc foarte mic cam 1 ora (sau mai putin, daca carnea e fiarta prea tare).

In timpul asta fa galustile: Pune apa la fiert intr-o oala cam de 5 litri. Adauga 1 lingurita de sare. Galustile le faci cand apa incepe sa fiarba, nu inainte, pentru ca vor iesi tari. Bate bine ouale (cu mixerul daca se poate) si adauga 50 g de gris. Amesteca si, in functie de cat de mari sunt ouale, mai adauga gris pana ce obtii un amestec ce poate fi luat cu lingurita.

Da focul mai incet, astfel incat apa sa fiarba incet. Inmoaie lingurita in apa fierbinte si ia din compozitie. Pune toate galustile in apa care fierbe. Acopera cu un capac si fierbe 5 minute. Pune 1 cana cu apa rece si da din nou la fiert, pana ce galustile sunt complet fierte. Strecoara-le.

In cratita adauga boiaua dulce si iute si pasta de tomate, amesteca si da un clocot. Potriveste de sare si lasa sa fiarba 5 minute. Adauga galustile, cu grija, sa nu se sfarme si lasa-le sa fiarba putin in sos.

Serveste o bucata de carne cu 3-4 galusti si sos, alaturi de salata verde. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Papricas de pui cu galuste

Postat de bitza

Papricas de pui cu galuste

Galuste: Intr-o oala se pun 500-1000 ml apa si o lingurita delicat si se pune la fiert. Ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga uleiul si se omogenizeaza. Grisul se adauga treptat...

Citeste continuarea

Papricas cu galuste din faina si gris

Postat de jolygina

Papricas cu galuste din faina si gris

Taiem ceapa solzisori, portionam pulpele si le punem imperuna cu ceapa cu putina apa la fiert, cam cat sa le acopere. Cine nu are probleme cu prajala poate sa le caleasca putin inainte si apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2010, 18:55
foarte buna mancarica!
la 14.03.2010, 23:36
sunt sigura ca e gustoasa!
la 16.03.2010, 16:14
buna....eu acum fac reteta asta....sper sa iasa asa de buna precum e laudata...ca sa pot manca cu pofta
la 16.03.2010, 16:35
f f f buna...
la 16.03.2010, 16:41
immm, pai sa pui si tu reteta cu poze pls pls

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking