Ingrediente
- 1 kg pipote de curcan
- 3 cepe mari rosii
- 3 catei usturoi
- 1 ardei Kapia rosu
- 1 lingura mare pasta ardei rosii
- 1 lingurita boia ardei
- 1 lingurita chimen
- 1 lingura cu varf faina alba
- sare
- 2 linguri untura porc proaspata
- patrunjel verde
Mod de preparare
Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa .
Adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul taiate marunt + chimenul [curatate si spalate in prealabil ].Lasati la sotat 2-3 minute .Sarati dupa gust.
Adaugati faina , pasta de ardei , boiaua . Amestecati usor si turnati treptat apa cat sa acopere pipota .
Fierbeti inabusit sub capac 40 min [ verificati daca pipota nu e fiarta mai repede , adaugati apa daca e necesar ]
In final sosul trebuie sa arate ca o smantana mai grosa . Serviti presarat cu patrunjel verde .
Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas unguresc cu pipote de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|