Papricas unguresc cu pipote de curcan

Postat de mihaelar63 in Curcan
25 Ian 2012 | 9089 vizualizari
Papricas unguresc  cu pipote de curcan

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe site-uri culinare unguresti . Eu fac papricasul cu smantana . Eram hotarata si de data aceasta sa o folosesc , dar nu a mai fost nevoie , gustul era senzational si fara . Desi pare o reteta simpla rezultatul este uimitor , inca din timpul fierberii veti lesina de pofta !!!

Ingrediente

  • 1 kg pipote de curcan
  • 3 cepe mari rosii
  • 3 catei usturoi
  • 1 ardei Kapia rosu
  • 1 lingura mare pasta ardei rosii
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingura cu varf faina alba  
  • sare
  • 2 linguri untura  porc proaspata
  • patrunjel verde    

Mod de preparare

Spalati, curatati si taiati mai marunt pipotele pe care le veti praji usor in untura incinsa .

Adaugati ceapa, usturoiul  si ardeiul taiate  marunt + chimenul [curatate si spalate in prealabil ].Lasati la sotat 2-3 minute .Sarati dupa gust.

Adaugati faina , pasta de ardei , boiaua . Amestecati usor si turnati treptat apa cat sa acopere pipota .

Fierbeti inabusit sub capac 40 min [ verificati daca pipota nu e fiarta mai repede , adaugati apa daca e necesar ]

 In final sosul trebuie sa arate ca o smantana mai grosa . Serviti presarat cu patrunjel verde .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas unguresc cu pipote de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare din pulpa de curcan cu ceapa si morcov

Postat de gurita_ta2005

Mancare din pulpa de curcan cu ceapa si morcov

Carnea se taie in cuburi potrivite,se spala sub jet de apa si se lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt, ceapa verde o taiem rondele si se pune la calit in unt pentru cateva minute. Se adauga...

Citeste continuarea

Gulas din carne de curcan

Postat de Ela68

Gulas din carne de curcan

1. Ceapa alba si rosie se taie solzisori, se da cu sare si se pune la calit in ulei. Adaugam si morcovul ras pe razatoarea cu gauri mari. Lasam trei patru minute pana ce se inmoaie ceapa ( eu n-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2012, 14:45
la 25.01.2012, 15:25
nu-mi place pipota,dar tare bine arata mancarica ta
la 25.01.2012, 15:46
Miha
Dia si eu fac destul de rar [ am avut litiaza cisteinica si nu e indicata ]. Pipota de curcan este mai carnoasa , nu are atatea zgarciuri -pe care de altfel le poti scoate .
la 25.01.2012, 16:30
delicioasa
la 25.01.2012, 16:57
imi place pipota foarte mult,merita incercat

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking