Paprika Pui si pilaf de orez cu stafide si coriandru proaspat

Postat de mihaelaradu in Pui
17 Ian 2011 | 6715 vizualizari
Paprika Pui si pilaf de orez cu stafide si coriandru proaspat

Noua nu ne place pilaful de orez! Sotul meu are o trauma din armata :) Insa de curand, am fost invitati la cineva si ni s-a servit curcan umplut cu pilaf de orez cu stafide si castane! Delicios! Doar ca eu nu mananc decat carne de pui si castanele nu-mi plac in mancare (dau o culoare ciudatapilafului). Ce urmeaza, e o combinatie de imaginatie si "furt" :)

Ingrediente

  • 6-8 bucati de pulpe superioare fara piele (eu am folosit piept de data asta, pentru ca incerc sa ma tin de o dieta)
  • 1/2  lamaie stoarsa
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1  varf de lingurita de scortisoara macinata
  • 3-4 linguri de iaurt natural
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba, medie, tocata marunt
  • 300-400 gr orez (basmati, pentru ca bobul nu se moaie f tare)
  • 1 cub Knorr (de legume)
  • 1/2 canita de stafide maruntite (se taie marunt)
  • cateva frunze proaspete de coriandru tocate marunt

Mod de preparare

1. Amestecam sucul de lamaie cu usturoiul zdrobit, boia dulce, boia iute si scortisoara

2. Intr-un vas asezam bucatile de pui si le condimentam cu pasta de condimente. Lasam la frigider pentru 2-3 ore (de preferat), insa eu pentru ca m-am grabit, l-am lasat doar 20 minute la frigider (gustul a fost identic).

3. Intr-o tigaie tip grill incalzim 2-3 linguri de ulei si asezam bucatile de pui, intorcandu-le din timp in timp ca sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand carnea este aproape gata, ungem bucatile de pulpe (piept de pui) cu iaurt si lasam pe foc mic, pana carnea este gatita bine.

4. Intre timp, calim ceapa tocata intr-o lingura de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam orezul si cubul Knorr, amestecand continuu ca orezul sa nu se lipeasca de oala. Turnam prima cana de apa calda, amestecam si lasam apa sa scada. Adaugam treptat cate o cana de apa pana cand bobul orezului este fiert al-dente. Pentru mine este foarte important ca orezul sa nu fie moale, terciuit. De aceea, gatesc pilaful la foc mic, neacoperit, amestec mereu si adaug apa treptat.

5. Cand orezul este aproape fiert adaugam stafidele si fruzele de coriandru taiate marunt.

Pofta buna!

P.S. : O portie de pilaf si paprika-pui (2 bucati piept de pui, cca 250 gr) are aproximativ 600 calorii (numarate de nutritionistul meu pt dieta care INCERC sa o urmez acum)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprika Pui si pilaf de orez cu stafide si coriandru proaspat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tocăniţă de pui în sos delicios de legume şi bere

Postat de Zamfira

Tocăniţă de pui în sos delicios de legume şi bere

Spalam carnea de pui, o stergem putin de apa, o saram si piperam. Se mixeaza in robotul de bucatarie: ceapa, ardeiul kapia, ardeiul gras, rosia. Calim pulpele de pui in ulei, 1-2 minute pe...

Citeste continuarea

Mancare de pui cu masline si rosii

Postat de rocsi_1612

Mancare de pui cu masline si rosii

Pulpele de pui le parliti la flacara aragazului, apoi le spalati si le stregeti cu niste servetele. Ceapa curata o tocati marunt. Ardeiul rosu il curatati de cotor si seminte, il taiati cubulete....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2011, 15:33
bun bun
la 17.01.2011, 15:34
am venit la coriandru
la 17.01.2011, 15:37
Tentant dar coriandru verde in sezonul acesta deunde ai luat ?
la 17.01.2011, 15:37
bun, delicios
la 17.01.2011, 15:43

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking