Ingrediente
-
4 căţei de usturoi, tocaţi
1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi vinişoare şi tocat
1 linguriţă de pastă de muştar
1/2 linguriţă de miere
1/2 linguriţă de sare
1 lingură de mieji de seminţe de floarea-soarelui, prăjiţi şi săraţi
1 lingura de cimbru, proaspăt
1 piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
piper negru, proaspat macinat
1 ceapa, tocata
1 cana cu orez
200 ml lapte de cocos
patrunjel proaspat, tocat
Mod de preparare
Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un amestec de condimente (de tip pasta) creat de mine cu ceva timp in urma. Pasta “7 arome romanesti” da un gust cu totul special acestui preparat traditional
Se pun intr-un blender semintele de floarea-soarelui, sarea, usturoiul, ardeiul iute si cimbrul. Se proceseaza pana ce se omogenizeaza. Se adauga mustar si miere si se continua pana se obtine o pasta.
Se combina carnea cu jumatate din pasta de condimente. Se lasa la marinat 30 de minute.
Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste carnea la foc mediu-iute, pana ce se rumeneste uniform. Se scoate si se asaza pe o farfurie calda.
Se adauga in tigaie ceapa si se caleste la foc mic pana ce se face translucida. Se adauga restul de pasta de condimente si orezul, se amesteca bine si se ridica temperatura. Se soteaza 1 minut, pana ce orezul incepe sa se faca translucid.
Se adauga laptele de cocos si carnea, se completeaza cu apa, daca este nevoie, se amesteca, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se mijoteaza 12 minute, sau pana cand lichidul este absorbit. Se lasa la odihna 5 minute, apoi se adauga patrunjel si se amesteca. Se serveste fierbinte
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu 7 arome" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|