Ingrediente
- un pui sau 1/2 cocos
- 1 ceapa mare galbena
- 1 ceapa rosie
- 2 rosii
- 2 ardei grasi
- 1 ardei kapia sau 1 gogosar
- 1 capatana usturoi
- 3 linguri boia dulce
- 1 lingura boia iute
- 1 ardei iute (micut)
- sare,piper
- 1 legatura patrunjel verde
- ulei
Mod de preparare
Spalam, curatam si portionam pasarea. Spalam si curatam legumele (am folosit legume de la congelator, erau spalate si curatate). Tocam ceapa galbena, taiem rondele ceapa rosie si le calim in 200 ml ulei. Dupa cateva minute adaugam ardeii grasi si ardeiul kapia sau gogosarul maruntit. Calim totul timp de 5 minute. Adaugam rosiile feliate, carnea si presaram boiaua dulce si picanta. Completam cu apa pana cand acopera usor paprikasul. Saram si piperam dupa gust. In ultimele minute de fierbere adaugam usturoi rondele, ardei iute si patrunjel verde tocat marunt.
Timp de fierbere: pentru carnea de pui 50 minute iar pentru cocos: 2 ore.
Se poate adauga smantana amestecata cu putina faina si se da in clocot 2 minute.
Garnitura perfecta este: paste cu branza, smantana si marar.
http://www.bucataras.ro/retete/paste-cu-branza-smantana-si-marar-54268.html
Muratura recomanda: asortate ,,csalamade":
http://www.bucataras.ro/retete/muratura-mixta-csalamade-reteta-cu-nr-100-36028.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas de pui sau cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|