Paprikas unguresc de gaina

Postat de mihaelar63 in Pui
28 Ian 2021 | 16297 vizualizari
Paprikas unguresc de gaina

 Paprikasul unguresc este un fel de mancare foarte popular in toata lumea.  Denumirea este comuna pentru mai multe tocanite cu carne de pui, porc sau vita .Ingredientul principal si de nelipsit este boiaua ungureasca. Cea mai de calitate boia se prepara in zona Szeged . Paprikasul poate fi  cu samantana sau fara . Reteta originala nu contine rosii.De regula , paprikasul se consuma cu galuscute preparate din oua si faina .  Noi mai pe romaneste am consumat cu mamaliguta  . A fost atat de gustos paprikasul nostru incat nu am ami ajuns sa fac poze artistice .

Ingrediente

  • 1 kg gaina [pulpe,spate , aripi ]
  • 2 linguri untura gaina sau porc- daca nu aveti puneti ulei
  • 2 catei usturoi
  • 3 cepe rosii sau galbene
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde iute
  • 1 lingura boia rosie dulce ungureasca
  • 1 lingurita rasa maghiran uscat sau verde
  • sare
  • piper negru macinat
  • smantana -optional

Mod de preparare

  1. Carnea de gaina se spala si se portioneaza .Se usca de excesul de apa .
  2. Puneti carnea , sarata si piparata , sa se rumeneasca pe ambele parti in grasimea incinsa .
  3. Intre timp spalati si tocati marunt ardeiul,usturoiul si ceapa .
  4. Se scoate carnea de gaina din cratita [ puteti folosi si un wok incapator }
  5. In grasimea in care s-a rumenit carnea se soteaza usor legumele tocate .
  6. Adugati boiaua de ardei si faina alba .
  7. Amestecati si adugati cate putina apa sa nu faca cocolosae .
  8. Introduceti in sosul format carnea de gaina .
  9. Presarati in sos maghiranul .
  10. Turnati deasupra suficienta apa ca sa depaseasca carnea cam cu doua degete .
  11. Fierbeti la foc mic pana cand carnea este patrunsa si sosul a scazut si are consistenta dorita .
  12. Adugati ardeiul iute , taiat rondele .
  13. Gustati si dregeti gustul cu sare sau piper negru macinat , daca mai este nevoie .
  14. Ne place mult paprikasul cu smantana , dar de data aceasta am dorit sa schimbam gustul .
  15. De regula , paprikasul se consuma cu galuscute preparate din oua si faina .  Noi mai pe romaneste am consumat cu mamaliguta.
  16. Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas unguresc de gaina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana taraneasca de pui

Postat de eumimi

Tocana taraneasca de pui

Fierbem carnea de pui si oprim supa. Prajim apoi carnea de pui, doar cat sa o rumenim putin. In acelasi ulei in care am rumenit carnea de pui, calim ceapa taiata julienne pentru 7-8 minute....

Citeste continuarea

Aripioare de pui umplute cu branza

Postat de Oana

Aripioare de pui umplute cu branza

Aripioarele se spala bine si se sterg cu un servet de hartie. Cu ajutorul unui cutit mic si ascutit se desface usor pielea de deasupra aripioarei. Branza rasa se amesteca cu usturoiul verde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2021, 17:51
Prims sosita,prima servita din bunatate de paprikas!
la 28.01.2021, 18:10
Cu mare drag , Buni !!! Pun un tacam in plus pentru domnul B !!!
la 28.01.2021, 18:17
la 28.01.2021, 18:52
Ce bunatate ,imi facea mama cand eram mai mica
la 28.01.2021, 19:00

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking