Parfait de banane cu ciocolata

Postat de Maria68 in Dulciuri
10 Iul 2012 | 4141 vizualizari
Parfait de banane cu ciocolata

Un desert ideal pentru zilele caniculare !!!!!

Ingrediente

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita coaja de portocale rasa
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 1 lingura rom ( sau esenta de rom)
  • 2 banane
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 40 g ciocolata rasa
  • 500 ml frisca

Mod de preparare

Oul impreuna cu cele doua galbenusuri se bat cu mixerul. Se fierbe cca. 1 minut, un sirop din zahar si 50 ml apa. Se adauga la oua, amestecand. Se introduce vasul intr-o baie de gheata si se bate cu mixerul pana ce se raceste.

In compozitia de parfait rece se inglobeaza esenta de rom .

Se decojesc bananele, se paseaza si se amesteca imediat cu suc de lamaie. Se inglobeaza in compozitia de parfait, impreuna cu ciocolata rasa.
Se bate frisca si se inglobeaza. Se aseaza compozitia intr-o forma tapetata cu folie transparenta si se da la congelator peste noapte. Se rastoarna parfaitul pe un platou, apoi se taie felii.

Se serveste cu sos de ciocolata sau vanilie si cu fructe de padure proaspete sau congelate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait de banane cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort Tiramisu reţetă

Postat de CameliaComan

Tort Tiramisu reţetă

Tiramisu reţetă originală Mod de preparare blat: Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Amestecam faina cu cacaoa iar apoi o cernem. Punem cate 1-2...

Citeste continuarea

Bezea cu aroma de pepene

Postat de rhapsody

Bezea cu aroma de pepene

1. Preincalzeste cuptorul la 120 grade Celsius. 2. Degreseaza paletele mixerului si bolul (preferabil de inox) cu otet. 3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare si cu otetul. 4....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2012, 12:14
ce dulce bunut
la 10.07.2012, 12:25
bun bun
la 10.07.2012, 12:42
bun si racoritor!
la 10.07.2012, 12:45
Merge la fix pe caldura asta!
la 10.07.2012, 13:29
delicios

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking