Ingrediente
- 6 galbenusuri(sunt de ajuns si 4)
- 200 gr zahar
- 200 ml lapte
- 1 vanilina
- 400 ml smantana pt frisca
- Pt sosul de capsuni:
- 150-200 gr capsuni
- 1 lingura de zahar pudra
- 1 lingurita zeama de lamaie
Mod de preparare
Batem galbenusurile cu zaharul spuma apoi adaugam laptele fierbinte cu vanilia si punem pe foc mic amestecand in continu cu o lingura de lemn pana se formeaza pe lingura o perdea.
Dam deoparte si batem cu mixerul pana se raceste(10-15 minute circa) apoi dam la frigider.
Intre timp batem smantana si o adaiugam peste crema din frigider,amestecam si punem in forme.
Se pot face portii individuale sau se poate pune intr-o tava de chec.
Punem in congelator minim 3 ore.
Inainte de a servii parfe-ul pregatim sosul de capsuni:
punem capsunile spalate si uscate cu zaharul si zeama de lamaie in blender si facem un piure pe care il trecem prin sita pt a indeparta semintele.
Servim parfe-ul cu sosul de capsuni deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de vanilie cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|