Parfe de vanilie cu sos de capsuni

Postat de lilik in Dulciuri
27 Apr 2011 | 7125 vizualizari
Parfe de vanilie cu sos de capsuni

un DELICIU...

Ingrediente

  • 6 galbenusuri(sunt de ajuns si 4)
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 vanilina
  • 400 ml smantana pt frisca
  • Pt sosul de capsuni:
  • 150-200 gr capsuni
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Batem galbenusurile cu zaharul spuma apoi adaugam laptele fierbinte cu vanilia si punem pe foc mic amestecand in continu cu o lingura de lemn pana se formeaza pe lingura o perdea.

Dam deoparte si batem cu mixerul pana se raceste(10-15 minute circa) apoi dam la frigider.

Intre timp batem smantana si o adaiugam peste crema din frigider,amestecam si punem in forme.

Se pot face portii individuale sau se poate  pune intr-o tava de chec.

Punem in congelator minim 3 ore.

Inainte de a servii parfe-ul pregatim sosul de capsuni:

punem capsunile spalate si uscate cu zaharul si zeama de lamaie in blender si facem un piure pe care il trecem prin sita pt a indeparta semintele.

Servim parfe-ul cu sosul de capsuni deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de vanilie cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Gogosi cu branza

Postat de katty

Gogosi cu branza

Cernem faina intr-un  vas si o amestecam cu drojdia uscata. Punem la foc laptele cu zaharul si sarea si amestecam pana acestea se topesc si laptele este caldut. Facem o adancitura in mijlocul...

Citeste continuarea

Pasca fara aluat cu ciocolata

Postat de TAB1TA

Pasca fara aluat cu ciocolata

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Stafidele se pun in apa calda cu esenta de rom si se lasa pana se umfla.  Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si uleiul adaugat in fir...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2011, 15:34
chiar un deliciu
la 27.04.2011, 15:40
vreau si eu
la 27.04.2011, 15:43
mda,poti sa mai zici o data un deliciu
la 27.04.2011, 15:46
wow!!!!!!!!! e minunat Lilik!
la 27.04.2011, 15:49
Delicioooooos !

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking