Pariziene cu capsuni si cocos

Postat de papabundetot in Prajituri
16 Feb 2014 | 3733 vizualizari
Pariziene cu capsuni si cocos

Asa cum spuneam si in postarea de ieri,imi place tare mult sa fac aluaturi dospite,si pentru ca ieri am facut cornulete,astazi am schimbat putin forma,pastrand in mare reteta..si am facut pariziene cu gem de capsuni facut in casa si fulgi de nuca de cocos…o minunatie de desert :)

Ingrediente

  • Am folosit pentru aluat:
  • 1 kg faina alba 650
  • un varf de cutit cu sare
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr capsuni congelate
  • 1 cana zahar alb
  • 1/2 cana zahar brun
  • 1 baton scortisoara
  • 5 pastai cardamon
  • 3 stelute anason
  • 1 lingurita flori lavanda
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 1/2 cana apa
  • 2 maini nuca de cocos
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:Intr-un castron mare am pus faina,sarea,zaharul,uleiul si o parte din lapte,incalzit putin. Intr-un castronel am pus drojdia,putin zahar si faina,lapte 3-4 linguri,am amestecat si am lasat 5 minute sa se activeze drojdia,apoi am pus totul peste celelalte ingrediente din castron,am amestecat putin cu o lingura apoi am trecut la framantatul cu mana pana cand toate ingredientele s-au omogenizat si aluatul a devenit compact.Am framantat aluatul pana cand a devenit fin,si daca il apasam cu degetul revenea repede la forma initiala.Am lasat apoi aluatul la caldura sa dospeasca linistit si m-am ocupat de umplutura.

Umplutura: Intr-o craticioara am pus zaharul,batonul de scortisoara,florile de lavanda,apa de trandafiri,anasonul,cardamonul si apa si am pus cratita la fiert unde am lasat-o pana cand zaharul s-a topit si siropul s-a legat.Am luat apoi cratita de pe foc,am strecurat siropul pentru a elimina pastaile si florile,am pus siropul strecurat inapoi in oala si din nou la foc,am adaugat apoi in el capsunile din congelator si le-am lasat sa fiarba bine in acest sirop,apoi am luat blenderul si am maruntit capsunile,obtinand o pasta extrem de aromata.Am dat gemul astfel obtinut la racit si dupa ce s-a racit am pus in el 2 manute de nuca de cocos si am amestecat bine pentru a omogeniza totul.

Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat…chiar triplat volumul,am rupt din el bucati,potrivit de mari,pe care le-am pus pe blatul de lucru,am intins cu sucitorul fie in forma rotunda/ovala fie dreptunghiular  si apoi am taiat dreptunghiuri,pe care la un capat le-am crestat pe orizontala,iar la mijloc am pus cate o lingura de umplutura,am impachetat dreptunghiul in 3 aducand partea necrestata peste umplutura,si peste am adus partea crestata,am uns cu un ou batut si le-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Noua ne-a placut ce a iesit…daca faceti si voi reteta astept sa imi spuneti cum vi se pare!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu capsuni si cocos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

Blatul: Separati ouale, puneti albusurile intr-un bol. Le mixati cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Incorporati...

Citeste continuarea

Clatite banatene

Postat de papabundetot

Clatite banatene

Din aluatul de clatite mie mi-au iesit 13 buc.Intr-un castron am pus branza de vaci,150 gr zahar,2 plicuri zahar vanilat,stafidele si 2 oua si am omogenizat bine totul,cu aceasta umplutura am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2014, 18:32
ce misto
la 16.02.2014, 18:34
Ce bune!
la 16.02.2014, 18:35
super faine
la 16.02.2014, 18:39
frumusele
la 16.02.2014, 18:41
Bune!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking